REGIO – In de Vierde Klasse A hebben Geel Zwart’30 en SRC een nederlaag moeten slikken. Beide teams gingen in een uitwedstrijd onderuit. Dirkshorn en Con Zelo wisten wel te zegevieren.

FC Medemblik – Geel Zwart’30 4-0
Op bezoek bij FC Medemblik gaf Geel Zwart’30 de wedstrijd in tien minuten weg. ‘Na slecht wegwerken uit het strafschopgebied schoten ze van dichtbij in. Een bal moet je wegschieten en niet proberen te controleren. Vooral niet op zo'n hobbelig veld’, aldus Marco Kuut. ‘Dat was jammer omdat we ze 35 minuten in de tang hadden en het was eigenlijk wachten wanneer wij zouden scoren.’ De 2-0 viel snel erna door aarzelend optreden op het middenveld.

‘Dan weet je dat je t zwaar krijgt tegen een beter spelend Medemblik. In de tweede helft maakte Mattijs Bleijendaal de aansluitingstreffer, maar deze werd weer op buitenspel afgevlagd net als in de eerste helft waarin Lex Tas scoorde.’ De gasten probeerden nog wat te forceren, maar het was FC Medemblik dat tot scoren kwam en uiteindelijk met 4-0 zegevierde.

Dirkshorn – JVC 2-1
Dirkshorn deed in eigen huis goede zaken. Tegen JVC pakte het de volle buit. ‘De eerste helft was gelijkwaardig’, zei Jeffrey Androg. Na rust kwam de thuisploeg in de eerste tien minuten onder druk te staan, waarna het een fase het betere van het spel had. ‘In de laatste periode kwamen we meer onder druk, maar uiteindelijk valt ie aan de andere kant.’ Nadat Nick Verblauw en Lex Hellinga de gastheer op 2-0 hadden gezet scoorde JVC nadat de doelman Rick Jonker de bal verkeerd raakte.

Succes – SRC 2-1
Op bezoek bij Succes speelde SRC een sterke eerste helft. ‘We hadden minimaal vier doelpunten moeten maken in de eerste helft. We waren een stuk sterker’, aldus Robbert Jan Klein. De voorsprong kwam er voor rust, maar bleef beperkt tot 0-1. Stef Elting was de maker van de openingstreffer. ‘Het was een mooie aanval over meerdere schijven en hij werd koelbloedig afgerond.’

Na rust was het minder en kreeg de ploeg uit Schagen een ongelukkig doelpunt tegen. ‘Hierna kreeg Succes nog meer de overhand’, zag Klein. Het resulteerde in een 2-1 eindstand. ‘Alhoewel het een zure nederlaag is, bood de eerste helft veel perspectief.’

Flevo – Con Zelo 0-2
Con Zelo keerde met drie punten terug uit Middenmeer. Op bezoek bij Flevo kwam het via Sander Houtenbos al na tien minuten op een 0-1 voorsprong. ‘Daarna maakten zij de keuze om de ruimtes klein te maken. We kregen toen kans op kans tegen’, zag coach Bas IJsselstijn. Acht minuten voor tijd besliste de van een schorsing teruggekeerde Niels Leegwater het duel door de 0-2 te maken. Het was een belangrijk doelpunt, aangezien de gastheer kansen kreeg om langszij te komen. ‘Doelman Marco Houtenbos was mijn beste man. Hij heeft drie kansen gekeerd en twee minuten voor tijd keerde hij een penalty. Maar uiteindelijk zijn wij de terechte winnaar. Wij hadden het beste spel.’

Bekijk ook de prestaties van de ploegen uit de tweede-, en de derde klasse.