PURMEREND – De handbalsters van Geel Zwart hebben dit seizoen meerdere nederlagen geleden doordat het met hars speelde. Tegen het nog puntloze Vido speelde het eveneens met hars, maar ditmaal wist het wel te winnen, 23-34.

‘De wedstrijd tegen Vido is er een waarvan je van te voren zegt die moet je gewoon winnen gezien de stand’, aldus John Zeeuw. ‘Het was wel een wedstrijd met hars, dat is dus een probleem.’ Goed verdedigen en snel spelen was in Purmerend het motto. ‘De eerste twintig minuten gingen redelijk gelijk op’, zag Zeeuw. Geel Zwart verzuimde gewoon om afspraken na te komen. Enkele omzettingen, vooral in verdediging, gaf meer vertrouwen en zo kon er afstand genomen worden. Halverwege ging de ploeg uit ‘t Zand met 13-18 aan de leiding.

In rust benadrukte Zeeuw dat er met meer energie verdedigd moest worden om een acceptabele uitslag te krijgen. ‘Ondanks de 23-34 winst waren we niet geheel tevreden als team. De afstand had groter moeten zijn als je kijkt naar de vele missers. Positief is dat handhaving een feit is.’ Doordat DOS en Wijhe’92 verloren is Geel Zwart officieel zeker van een langer verblijf in de Tweede Divisie. ‘Daarnaast is het positief dat Isa de Wit weer speelminuten kon krijgen na haar enkelblessure.’

Doelpunten: Elles Bakker (10), Tamara Visser (6), Sanne de Wit (5), Eva Hopman (4), Marjolein Hoebe (3), Dionne Schilder (2), Laura Eykelenboom (2) en Rianne Blaauboer (2).