T ZAND – Geel Zwart boekte afgelopen zondagmiddag de tiende zege van het seizoen. In eigen huis werd laagvlieger Wijhe’92 aan de zegekar gebonden, 29-25.

Tegen de hekkensluiter uit Wijhe wist Geel Zwart voor rust een voorsprong in te nemen. Nadat het tot 12-12 een gelijkopgaande wedstrijd was liep de thuisploeg uit naar een 16-13 voorsprong. ‘We wisten dat Wijhe niet een team heeft dat opgeeft en juist blijft vechten. Dit klopte ook want ze gooiden er een schepje bovenop’, aldus John Zeeuw. ‘Je moet dan als tegenstander ook strijd leveren, dit kon Geel Zwart opbrengen.’

In ‘t Zand werd het een levendige wedstrijd waarin volop strijd werd geleverd. Toen Wijhe de stand bij 22-22 gelijk trok kwam bij de thuisploeg het besef dat er nog harder gewerkt moest worden. ‘Hierdoor werd het heft door ons weer in handen genomen en dat resulteerde weer in een voorsprong’, vervolgde de coach. Een voorsprong die niet weer uit handen werd gegeven en uiteindelijk resulteerde in een 29-25 overwinning. ‘Een goed gevoel bij deze overwinning is er zeker overgehouden door het team.’ Een ander mooi moment was het verdienstelijke debuut van jeugdspeelster Anouk Dekker.

Doelpunten Geel Zwart: Elles Bakker (11), Eva Hopman (4), Marjolein Hoebe (4), Sanne de Wit (3), Sofie Bos (2), Tamara Visser (2), Dionne Schilder, Milou Dignum en Laura Eikelenboom.