Licht bewolkt16.6 ℃

Stichting Sport Servicepunt Langedijk in Noord-Scharwoude

Stichting Sport Servicepunt Langedijk

Sport Servicepunt Langedijk wil een drijvende kracht zijn, die sport en cultuur voor iedereen toegankelijk houdt.

Om dit in de kop van Noord-Holland mogelijk te maken, exploiteren en beheren wij diverse accommodaties, zoals de zwembaden De Bever, Het Baafje, Duikerdel, de sporthallen Geestmerambacht en De Oostwal en theater De Binding.

Niet alleen bieden sport en cultuur leuke manieren om je vrije tijd door te brengen, maar ook dragen ze bij aan de gezondheid, de gezelligheid en de veiligheid in de omgeving. Denk maar aan de gezondheidseffecten van regelmatige lichaamsbeweging, aan het kennismaken met anderen of aan het voorkomen van ongelukken als mensen hebben leren zwemmen.

Daarom hebben gemeenten jarenlang geld vrij kunnen maken om te zorgen dat sport en cultuur voor iedereen toegankelijk waren. Maar, tijden veranderen en dit is lang niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Wij willen voorkomen dat dit leidt tot het verlies van deze voorzieningen in de kop van Noord-Holland, zonder daarbij entreeprijzen drastisch te verhogen of te bezuinigen op belangrijke programmaonderdelen. Zo willen we speciale activiteiten blijven bieden in zwembad Duikerdel, Sport Mix-activiteiten voor 50-plussers, en het recreëren in onze buitenbaden. We vinden namelijk dat we hiermee iets bijdragen dat méér is dan een manier om geld te verdienen.

Daarom werken we volgens het principe van de ‘sociale onderneming’. Dit zijn ondernemingen die zoveel mogelijk zelfstandig zijn, maar die winst zien als iets dat niet per se in geld uitgedrukt hoeft te worden. Zo hoeft er geen euro winst gemaakt te worden, maar kan een sociale onderneming die écht iets bijdraagt aan de wereld toch winstgevend genoemd worden.

Dat is een gedachte die wij van harte ondersteunen. Als wij als iets voor de omgeving of de wereld kunnen betekenen, dan maken wij winst! Dit betekent in de praktijk dat wij die bijdrage vooropstellen bij alles dat we doen. We zullen commerciële activiteiten gaan ontplooien, maar alleen omdat die de niet-commerciële activiteiten kunnen financieren. Waar mogelijk zullen we werkervaringsplekken bieden voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Maar vooral willen wij de voorzieningen net zo toegankelijk houden als ze altijd zijn geweest.

Zoek een bedrijf in Schagen:

Adres
Dokter Wilminkstraat 3
1723 XN  Noord-Scharwoude
Telefoon
0226-312763
Mobiel
06-12210001
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Stichting Sport Servicepunt Langedijk. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map