In 2013 was ik 2 jaar actief bij de brandweer in mijn woonplaats als vrijwillig brandweerman. Het viel mij op dat niet veel voorlichting was te vinden over producten zoals rookmelders, koolmonoxidemelders en brandblussers.

Met die gedachte in mijn achterhoofd kreeg ik het idee voor een eigen bedrijf dat voornamelijk de consument eerlijk en juist adviseert over welk product waar het beste werkt. Anno 2020 zijn wij naast consumenten ook werkzaam voor woningbouwverenigingen en VvE’s.

Rookmelders regelmatig schoonmaken
Bijna niemand weet dat je de meeste rookmelders elke 2 a 3 maanden met de stofzuiger moet schoonmaken, anders kunnen ze in alarm gaan door stof. Heel vaak heb ik dit al meegemaakt bij voornamelijk oudere mensen die nachts gewekt worden door een rookmelder en men weet eigenlijk niet waarom het apparaat alarm geeft. Men krijgt de rookmelder ook niet stil en vervolgens als de rookmelder eenmaal van het plafond af is willen deze mensen vaak niet meer dat hij terug word gehangen. Ze zijn er bang van geworden omdat het apparaat onbetrouwbaar lijkt in hun ogen.

Rookmelders slechts 1 maal per 3 jaar schoonmaken
Door onze jarenlange ervaring weten wij alles van rookmelders en hebben wij een selectief assortiment samengesteld waardoor we in elke situatie de juiste rookmelder kunnen adviseren. Wij komen desgewenst ook aan huis om de rookmelders te monteren en uitleg te geven over de werking. Wij hebben ook rookmelders die slechts 1 maal in de 3 jaar schoongemaakt moeten worden. Dat is ideaal voor ouderen. Tevens is er ook een afstandsbediening bij de rookmelders leverbaar waarmee men de rookmelder kan testen en op pauze zetten bij ongewenst alarm.

Rookmelders verplicht in alle huizen in Nederland vanaf juli 2022
Er wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe wet waardoor rookmelders vanaf juli 2022 verplicht worden in alle woningen in Nederland. Er moeten dan rookmelders worden geplaats langs de vluchtroutes in diverse ruimtes. Wij raden iedereen aan die een woning huurt om contact op te nemen met de verhuurder om te vragen om rookmelders. Want er moeten tot juli 2022 nog miljoenen rookmelder worden opgehangen. Anders lukt dat nooit op tijd.

Heeft u een eigen huis? Dan kunnen wij u helpen met nieuwe rookmelders op de juiste plek in uw woning. Neem vrijblijvend contact met ons op. Stuur een email naar info@naqubo.nl of bel/stuur een bericht naar 06-47484642.