Jachtseizoen is nog steeds ongekend populair onder de jongeren. Ze verslijten de afleveringen van Stuk TV op YouTube waar Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt wekelijks de jacht openen op twee bekende Nederlanders. Met buitenspelen wordt ook vaak een eigen variant van Jachtseizoen gespeeld onder de basisschoolkinderen. Ikzelf herinner me nog de talloze sprintjes die ik moest trekken als mijn nichtjes of vriendinnen ons probeerden te vangen tijdens politie en boefje.

Wist je dat er ook een spannende Jachtseizoen citygame bestaat? Deze heet The Hunt en is de perfecte invulling voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of familiedag. Dit stadsspel kun je in iedere stad of dorp spelen in 2 teams, of bij een groter team in meerdere teams, tegen elkaar. Wanneer jullie er klaar voor zijn start je de app en voert de unieke spelcode van City Adventures in. De jacht is nu geopend!

Een groep bankovervallers – de criminelen – is net ontsnapt uit de gevangenis en probeert alle kluizen verdeeld over het spelgebied te kraken. De hunters proberen hen te stoppen. De rollen worden halverwege het 1,5 uur durende spel omgedraaid. De groep criminelen moet nu van de radar proberen te blijven, terwijl de hunters je op de hielen zitten.

Het spel zit zo goed in elkaar dat je gegarandeerd helemaal wordt meegenomen in het verhaal en de opdrachten. Iedere 5 minuten ontvangen de hunters de gps locatie van de criminelen op je telefoon. Ze komen steeds dichterbij, als jullie ‘gevangen’ worden genomen dan kun je 3 minuten niets doen. Een beetje zoals met lasergamen. Je zoekt dan een nieuwe strategische plek uit en je speelt het spel weer verder. Super spannend!

Ondertussen kun je als team veel punten verdienen. Dit wordt allemaal heel goed uitgelegd in de uitgebreide handleiding en checklists die je digitaal ontvangt bij je bestelling of in een mooie spelpakket opgestuurd kan krijgen.

Je kunt ervoor kiezen per team een begeleider mee te sturen of zonder. Dit spel is aan te raden vanaf 9 a 10 jaar. Ligt ook een beetje aan het type kind. Overigens is het spel net zo leuk voor volwassenen en wordt veel gespeeld tijdens bedrijfsuitjes, teamuitjes of vrijgezellenfeesten.

Wanneer gaan jullie het Jachtseizoen citygame The Hunt spelen? Kijk voor meer informatie op de website van cityadventures.nl />