Half bewolkt18.4 ℃

Homeopathie Haverkamp in Castricum

Homeopathie Haverkamp

Wat is klassieke homeopathie?
Klassieke Homeopathie is een geneeskunst die werkt met de wet van de gelijksoortigheid. Dit wil zeggen dat een lichamelijke of geestelijke klacht met het 'gelijksoortige' wordt genezen.

Het 'gelijksoortige' betekent hier een stof of een middel wat in een gezond lichaam dezelfde soort klachten zou kunnen veroorzaken. De middelen kunnen bereid zijn uit allerlei soorten planten, bomen maar ook uit zouten en mineralen, dierlijke stoffen(bijv. melk of 'inkt' van de inktvis) enzovoort.

Er wordt gewerkt met minieme hoeveelheden van de stof en de homeopatische middelen worden zo bereid, dat ze hun genezend werk kunnen doen maar volslagen onschadelijk zijn voor ons lichaam.

Door de gelijksoortigheid werkt de Homeopathie eigenlijk als een spiegel. Door de spiegelende werking verandert er iets in ons (cel-)bewustzijn waardoor de innerlijke kracht en het zelfgenezend vermogen van de mens worden geactiveerd en het lichaam en de geest zichzelf kan genezen. Symptomen worden niet onderdrukt, maar van binnenuit op een diep niveau geheeld. Homeopathie versterkt onze afweer en bevrijdt ons van belemmeringen.

Klassieke Homeopathie kan genezing en ondersteuning geven op allerlei gebied. Het kan ingezet worden bij alle mogelijke ziekten; uitlopend van allergieën tot astma tot eczeem, maar ook bij eetstoornissen, overactieve kinderen (ADHD) en bij emotionele en psychische klachten zoals jeugdtrauma's, niet goed verwerkte rouwprocessen, angsten, fobieën, onzekerheid, slecht slapen, te veel piekeren, enzovoort.

Homeopatische middelen zijn niet belastend voor het lichaam, ze doen alleen wat ze moeten doen: hun genezend werk.

Wat gebeurt er in een consult klassieke homeopathie?
In een eerste consult vraag ik je veel over je klacht(en), over de eventuele oorzaak van je klacht, je ziektegeschiedenis, je relaties, je bezigheden, medicijngebruik e.d. om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wie je bent en wat het probleem is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur en is nodig om het meest passende homeopathische middel voor jou te kunnen vinden.

In een vervolgconsult bekijken we hoe de werking van het middel geweest is en wat er verder nodig is. Soms wordt het middel herhaald of wordt er een ander middel ingezet.

Een goede geneeswijze voor kinderen
Kinderen reageren vaak snel en goed op een klassiek homeopatische behandeling. Met klassieke homeopathie kan voorkomen worden dat klachten zoals verkoudheid, oor- en keelontsteking, bronchitis, allergieën enz. chronisch gaan worden. Klachten die al chronisch zijn of vanaf de geboorte aanwezig zijn, kunnen verholpen worden. Ook is het mogelijk om een erfelijk meegekregen gevoeligheid voor een bepaalde aandoening weg te nemen. Het mooie van het behandelen van kinderen is dat problemen op emotioneel en geestelijk gebied in een vroeg stadium succesvol behandeld kunnen worden, voordat deze problemen een steeds grotere stempel gaan drukken op de groeiende persoonlijkheid van het kind. Klassieke homeopathie is een goede geneeswijze juist ook voor kinderen, omdat de medicijnen geen bijwerkingen hebben.

Verschil met Reguliere Geneeswijze Homeopathie is dus die geneeswijze, waarbij het lichaam geprikkeld wordt zelf de ziekte te bestrijden en te overwinnen. De weerstand wordt zo verhoogd. Het lichaam gaat dus steviger aan het werk om de veroorzakers van de ziekte te lijf te gaan. Het gelijke wordt met het gelijke genezen. Het is dus een gelijksoortige geneeswijze. Dit in tegenstelling tot de reguliere geneeswijze, dit is allopathie, waarbij een klacht wordt behandeld door een tegengesteld middel.In de natuurgeneeswijze is de klacht dicht bij het middel. Dit heet isopathie.

Homeopathie en EHBO
Homeopathie helpt onder ook bij acute klachten als: griep, koorts en verkoudheden, keelpijn, hoest, kiespijn, oorpijn, wonden, beten en steken, verbrandingen en verrekkingen. Enkele EHBO-middelen zijn:
• Arnica bij een val, klap of stoot; bij een gekneusd gevoel, om blauwe plekken te voorkomen.
• Calendula bij een open wond, snij- of schaafwond; bij een litteken wat niet geneest, of op een brandwond.
• Hypericum bij trauma van het zenuwweefsel en schietende pijnen.
• Ledum bij puntwonden bijvoorbeeld bijensteken.
• Hamamelis bij veneuze aandoeningen bijvoorbeeld spataderen.
• Symphytum bij bijvoorbeeld botbreuken voor de callusvorming(bindweefselvorming).
• Ruta bij verwondingen van het beenvlies en pezen bijvoorbeeld tennisarm.
• Bij een brandwond kan je: afspoelen met lauw water, Urtica- of Cantharis-tinctuur op de wond doen, totdat de brand er uit is, Calendula-zalf op de wond en eventueel Arnica inwendig bij een grote schrik.

Zoek een bedrijf in Schagen:

Adres
Torenstraat 73
1901 EC  Castricum
Telefoon
0251-653166
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Homeopathie Haverkamp. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map