REGIO – VV Schagen, SRC en Dirkshorn beleefden een teleurstellend weekend. Afgelopen zondag liepen alle drie de teams uit de Vierde Klasse A tegen een nederlaag aan.

JVC – VV Schagen 3-0
VV Schagen ging in Julianadorp met 3-0 onderuit. ‘Voor rust speelden we echt slecht. We verdedigde vijf meter van onze man af, ballen werden slecht ingespeeld en er was geen beleving’, zei Mike Julsing.

Na rust ging het iets beter, al werd er nog steeds weinig gecreëerd. ‘Over het algemeen was het een hele slechte pot die we snel moeten vergeten.’

Na vijf wedstrijden bezet VV Schagen de achtste plaats in de Vierde Klasse A. Komende zondag speelt het in eigen huis de derby tegen SRC.

SRC – FC Medemblik 2-4
In eigen huis verloor SRC van FC Medemblik. ‘Wij probeerde hoog druk te zetten en dat resulteerde in behoorlijk wat grote kansen, alleen schoten we die er niet in’, zei Robbert Jan Klein na afloop. Medemblik had een goed voetballend team en een aantal handige spelers die veel bewogen. ‘Hier hadden we onvoldoende antwoord op, waardoor ze makkelijk konden voetballen.’ De Schagense doelman Corne hield de gastheer met een aantal hele goede reddingen nog in de wedstrijd. Namens de gastheer scoorden Kay Korevaar en Jacco Sijnesael. Die laatste was een fraaie treffer uit een corner. Sijnesael nam de corner, kreeg de bal terug, kaatste en plaatste de bal in de kruising.

Flevo – Dirkshorn 3-0
In Middenmeer verloor Dirkshorn met 3-0. ‘Waar we juist zo mee aan het werk zijn was vandaag totaal niet aanwezig. Vanuit de discipline voetballen, voor elkaar werken en positiviteit’, aldus Jeffrey Androg. ‘Ondanks dat kregen we genoeg kansen om de wedstrijd te doen kantelen. Dat is overigens niet waar ik teleurgesteld over ben. We waren geen team vandaag, dus vandaag stokte het proces.’ vervolgde de coach. In de komende weken krijgt de ploeg de kans om zich te herpakken.