T ZAND – Beide coaches staan in blessuretijd druk coachend voor hun dug-out, terwijl de supporters uit Waarland de scheidsrechter melden dat het tijd is om af te fluiten. Het past bij de wedstrijd tussen Geel Zwart’30 en Con Zelo, de ploegen die tot dit duel ongeslagen waren. De Waarlanders behielden die status, 0-1.

Het duel tussen Geel Zwart’30 en Con Zelo kon worden bestempeld als een kraker. Voor de teams, die vorig jaar allebei als vijfde eindigden in hun klasse, was het dus een mooie gelegenheid om de concurrent een tik uit te delen en zelf ongeslagen te blijven. ‘We hebben die status behouden en goede zaken gedaan’, stelde een tevreden Bas IJsselstijn.

In ‘t Zand maakte Con Zelo een goede indruk. Voor rust liet het zien goed te kunnen voetballen, terwijl het na rust liet zien als team ook achterover te kunnen leunen en de voorsprong te verdedigen. Bij Geel Zwart’30 was doelman Boyd Van der Weij voor rust van grote waarde, waarna de aanvallers in het tweede bedrijf druk zochten naar de gelijkmaker. Zonder succes. ‘Voor rust hebben we het over onszelf af geroepen. We hebben Con Zelo voor rust laten voetballen en ons het kaas van ons brood laten eten. Boyd hielp ons er doorheen’, zei coach Marco Kuut na afloop.

Sterker
In die eerste helft zorgde Boyd van der Weij er met meerdere reddingen voor dat hij zijn doel schoon hield. Zo keerde hij schoten van Geert de Graaf en Niels Leegwater. Na een half uur werd de sluitpost toch geklopt. Met een uitstekende steekpass bracht Ralph Smit aanvaller Leegwater in scoringspositie. De spits was zoals wel vaker dit seizoen koelbloedig en bracht de Waarlanders op een 0-1 voorsprong. Terwijl er aan de andere kant een grote kans werd gemist bleven ook doelpogingen van Con Zelo onbenut, mede dankzij Van der Weij. ‘Voor rust was het prima. We hebben laten zien te kunnen voetballen’, vervolgde IJsselstijn. ‘na rust speelden we resultaat voetbal en lieten we zien te kunnen verdedigen.’

Het spelbeeld veranderde behoorlijk. Con Zelo consolideerde de voorsprong terwijl Geel Zwart’30, met invaller Joeri van Klink als extra kracht in de voorhoede, druk zette in de hoop de stand gelijk te trekken. Kansen kwamen er via Van Klink en Bleijendaal ook zeker, terwijl Niels Leegwater aan de andere kant meermaals zijn vizier niet op scherp had staan. ‘Zoals het laatste kwartier was had ik de hele wedstrijd wel willen zien’, aldus Kuut die met zijn ploeg de eerste nederlaag van het seizoen leed. Er is echter geen man overboord. Het doel, een prijs pakken, blijft onveranderd. Hetzelfde zal gelden voor Con Zelo. Die ploeg liet voor de tweede week op rij zien ook directe concurrenten te kunnen verslaan.

Geel Zwart’30 – Con Zelo 0-1
30. 0-1 Niels Leegwater

Geel Zwart’30: B. Van der Weij. T. Dekker. Glas (Van Klink/46), De Wit, J. Van der Weij. S. Dekker (Van Graas/78), Baltus, Noppen, Molenaar. Bleijendaal, Tas (Ruijter/73).

Con Zelo: M. Houtenbos. Roel Smit, Wit (Van Balgooy/62), Dekker, Leijen (Stef Smit/57). Pieter De Graaf, S. Houtenbos, Ralph Smit, Molenaar, Geert De Graaf. Leegwater.