REGIO – Na twee overwinningen leed Dirkshorn in eigen huis een 0-1 nederlaag tegen DWOW. Competitiegenoten VV Schagen, SRC en Con Zelo wisten een overwinning te boeken.

Dirkshorn – DWOW 0-1
Tegen DWOW speelde Dirkshorn in fases goed en kreeg het zeker voor rust een aantal kansen om op voorsprong te komen. ‘Er was één moment na rust waar wij niet goed vooruit dekken en de spits ruimte te geven om op doel te schieten’, zei Jeffrey Androg. Uit dat moment viel de 0-1. ‘Dat is jammer want daarmee deden we onszelf te kort.’

Ook na rust kreeg Dirkshorn kansen om een resultaat te boeken. Doordat deze niet werden verzilverd ging de ploeg in eigen huis onderuit. ‘Maar ik zie zeker progressie in het team.’

VV Schagen – Succes 1-0
In eigen huis boekte VV Schagen tegen Succes een nipte overwinning. ‘Over de gehele wedstrijd waren wij de betere ploeg en creëerden we veel kansen, maar deze gingen er niet in’, zag Mike Julsing. ‘Het was niet gek geweest als we thuis met 3-0 hadden gewonnen, maar helaas hebben we er maar één gescoord.’ Het enige doelpunt viel via Jay van Steijn.

Wieringerwaard – SRC 0-2
Na drie wedstrijden boekte SRC weer eens een zege. Via doelpunten van Robbert Jan Klein en Kevin Kleijer won het met 0-2 bij Wieringerwaard. ‘Wij waren de bovenliggende partij gedurende de hele wedstrijd. We scoorden in de helft een doelpunt, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel’, zei Klein na afloop. ‘We hadden nog drie tot vier extra doelpunten moeten maken, maar dat verzuimden we. Al met al blij met de drie punten.’

Con Zelo – De Koog 6-3
In Waarland had de zeventienjarige Geert de Graaf een hoofdrol in de 6-3 zege die Con Zelo boekte tegen De Koog. Met drie doelpunten had de jongeling een belangrijk aandeel in de derde zege van het seizoen. ‘We hebben een fantastische vereniging en ploeg. Ik ben heel trots’, zei Bas IJsselstijn na afloop. In de beginfase kregen de bezoekers meerdere kansen, maar hield Marco Houtenbos zijn doel schoon. Voor rust opende de Waarlanders de voorsprong en wisten na de gelijkmaker opnieuw te scoren. ‘Je merkte aan De Koog dat ze conditioneel steeds minder werden en trokken de wedstrijd naar ons toe.’

Nadat de bezoekers de score ombogen naar een 2-3 voorsprong wist Con Zelo driemaal te scoren. Naast de drie treffers van Geert de Graaf kwamen Niels Leegwater (2x) en Pieter de Graaf tot scoren.