SCHAGEN - In de tweede klasse A hadden zowel Schagen United als Saenden een gaatje kunnen slaan naar de onderste plaatsen. Met de puntendeling die volgde schoten beide ploegen dan ook weinig op: 1-1.

Met name de thuisploeg van trainer Hans de Koning baalde van de remise want op het winderige sportpark in Schagen was die ploeg na de rust de betere. Beide doelpunten vielen overigens in de eerste helft. Robbert-Jan Klein opende de score voor de thuisploeg, maar het duurde niet lang voordat Julian Gosman de gelijkmaker binnen schoot. omdat deze onderweg van richting werd veranderd was keeper Kuipers kansloos. Nog voor rust scoorde Klein, op aangeven van Sjors Kandorp voor een tweede maal, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel en dit was op zijn zachtst gezegd discutabel.

Na de rust was Schagen United duidelijk de betere ploeg, maar omdat Schouwvlieger, Van Klaveren en invaller Mathot de kansen lieten liggen werd er voor de derde keer in vijf wedstrijden gelijk gespeeld. Komende zondag gaat Schagen United, dat nu tiende staat, op bezoek bij Meervogels in Akersloot.