SCHAGEN - Schagen United gaat de winterstop in als de nummer tien van de tweede klasse. Zondag speelde men in een aantrekkelijk duel met 3-3 gelijk tegen SVA.

Aan de ene kant werd daarmee een 0-2 achterstand weggepoetst, maar de ploeg van trainer Hans de Koning "vergat" het ook af te maken nadat men eenmaal op voorsprong was gekomen. Een late penalty voor de gasten uit Assendelft betekende dan ook een remise.

Schagen United ging fel van start, maar keek na een kwartier spelen wel tegen een 0-2 achterstand aan. Men liet zich echter niet van de wijs brengen en via een intikker van Sören Prins werd de marge al voor de rust verkleind.

Na de rust liet de thuisploeg er geen gras over groeien wat de intenties waren en halverwege de tweede helft was het duel gekanteld middels treffers van Robbert-Jan klein en Matz Mathot. Omdat men vergat door te drukken waar de mogelijkheden daar wel waren, moest men in de slotfase toch nog een remise toestaan waarbij Jeroen Pater na een overtreding zijn tweede gele kaart zag en Ebbelaar namens SVA de strafschop achter keeper Kuipers schoot: 3-3.

Schagen United hervat de competitie op 21 januari met een thuisduel tegen hekkensluiter Saenden.