HEILOO - Schagen United heeft het zondag niet kunnen bolwerken tegen koploper HSV. In Heiloo ging de ploeg van Hans de Koning met 3-0 onderuit.

De gasten kregen in de eerste helft nog wel mogelijkheden via Robin Schouwvlieger en Sören Prins, maar in beide gevallen wist keeper Sam Klaver te redden op het veld wat een dag eerder nog sneeuwvrij was gemaakt door vele vrijwilligers.

Op slag van rust zorgde Gerben Groot voor een voorsprong voor de thuisploeg en nadien liep Schagen United eigenlijk achter de feiten aan. Nadat invaller Aron Schilder de 2-0 liet aantekenen werd in het blessuretijd ook nog 3-0 door een benutte strafschop van Jelle van Haastrecht.

Schagen United, tiende in de stand van 2A, sluit komende zondag de eerste helft van de competitie af met een thuisduel tegen SVA.