WOGNUM - Tweemaal moest Westfriesland/SEW dit seizoen het hoofd buigen voor de eeuwige rivaal JuRo Unirek/VZV, maar in de kwartfinale van de landelijke beker was het de ploeg uit Nibbixwoud die in de uiterste slotfase aan het langste eind trok: 29-28.


Waar het duel op een verlenging leek af te stevenen was het vier seconden voor tijd Eline Veltrop die alsnog de winnende wist te maken voor SEW en daarmee ging de Noord-Hollandse derby niet alleen voor het eerst dit seizoen naar SEW, maar wist die ploeg zich net als VOC, Venlo en VELO te plaatsen voor de halve finale.

De zege was wellicht niet meer voor mogelijk gehouden nadat de thuisploeg in Wognum lang achter de feiten aan liep en de gasten uit 't Veld op weg leken naar de derde onderlinge zege op rij. VZV, derde in de competitie, nam al rap een voorsprong en de nummer zeven in de stand, SEW, kon dat in de eerste helft niet herstellen waardoor men met 12-16 ging rusten.

Dat bekerwedstrijden toch iets speciaals zijn bleek na rust. VZV van trainer Edwin Janssen liep nog even uit naar vijf doelpunten verschil, maar daarna kwam SEW beetje bij beetje terug. Met name omdat vele VZV-aanvallen onschadelijk werden gemaakt door de uitblinkende keepster Cindy van Horssen. Met nog zes minuten op de klok kwam de ploeg van trainer Michael Vijverberg voor het eerst op voorsprong, maar na de gelijkmaker van Meike van Splunter besloot de coach bij 28-28 met nog een paar seconden op de klok een time-out aan te vragen. Terwijl het publiek al rekening hield met een verlenging zag Danique Boonkamp ineens Eline Veltrop vrij staan die hard en doeltreffend uithaalde en voor een enorme ontlading zorgde aan SEW-zijde: 29-28.

SEW - VZV 29-28 (12-16)

Topscorers SEW: Veltrop (7), Op den Kelder (5), Heule (4), Mol (3), Gooyers (3), Holtman (2), Metz (2), Boonkamp (1), Roozendaal (1), Jacobs (1)

Topscorers VZV: Van der Geest (6), Kolken (5), Van Splunter (4), Staal (3), Kruijer (2), Kramer (2), Buter (2), Hölscher (2), Van der Kroon (2).

Foto's: Cees Verhage Fotografie