'T VELD - Na twee nederlagen op rij hebben de handbalsters van VZV in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter E&O weer flink aan het zelfvertrouwen kunnen werken. De ploeg van trainer/coach Edwin Janssen scoorde er driftig op los en zegevierde met 41-29.

De tegnstander uit Emmen bleek ideaal voor VZV om het moraal weer wat op te krikken. De nummer drie in de stand was vanaf het begin scherp en gefocust op een goed resultaat en de doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. In de eerste helft was met name de snelle Anna Buter goed op dreef en de thuisploeg liep dan ook uit naar een 21-15 voorsprong bij rust. Eigenlijk had daar nog een treffer bijgemoeten, maar het arbitrale duo vergat een benutte strafworp van Pien van der Geest te noteren.

Na de rust probeerde E&O vooral het "gevaar" Buter te neutraliseren en slaagde daar ook deels in, maar mede daardoor konden juist weer andere speelsters excelleren zoals Esma Staal en Isa Schop en dat alles onder de bezielende aanvoering van de nimmer verzakende routinier Jane Kramer. De teller stopte uiteindelijk pas bij 41 doelpunten en dat was een mooie opsteker voor VZV een week voor de topper bij koploper VOC.

VZV - E&O 41-29 (21-15)

Scores VZV: Buter 6, Kruijer 6, Staal 6, Van Splunter 4, Van den Hoek 4, Van der Geest 3, Kramer 3, Schop 3, Jongejan 2, Kolken 2, en Van den Kroon, Kuilboer.