AMSTERDAM - De handbalsters van JuRo Unirek VZV hebben zaterdagavond niet kunnen stunten tegen koploper en titelkandidaat VOC. In Amsterdam ging de equipe van trainer Edwin Janssen met 36-29 onderuit.

Toch kon VZV, de nummer drie in de stand van de eredivisie, redelijk tevreden terugkijken op het duel en dan met name op de eerste helft. Daarin nam de ploeg uit 't Veld zelfs brutaal een 7-13 voorsprong, maar enkele tijdstraffen braken de gasten op. De kwaliteiten van VOC kwamen direct naar boven en de Amsterdammers hadden bij de rust dan ook een 17-16 voorsprong.

Na de rust leefde VZV nog even op en pakte twee doelpunten voorsprong, maar vervolgens scoorde de thuisploeg zes keer op rij. Nu gaf VOC het niet meer uit handen en liep uiteindelijk uit naar zeven treffers verschil.

VZV kan in de komende weken de derdeplaats definitief veilig stellen, maar speelt dinsdagavond (20.00 uur) eerst in de kwartfinale van de beker een uitwedstrijd tegen SEW. Een prijs die ook belangrijk is voor de ploeg uit 't Veld en zeker nu het een Noord-Hollandse derby betreft tegen de eeuwige rivaal.

VOC - VZV 36-29 (17-16)

Scores VZV: Van der Geest (7), Kruijer (6), Staal (6), Buter (3), Kramer (2), Van Splunter (2), Kolken (1), Van der Kroon (1), Kuilboer (1).