REGIO – Tegen competitiegenoot Hugo Boys slaagde Hollandia T er in om de volgende ronde in het KNVB districtsbekertoernooi te bereiken. Kleine Sluis en Winkel leden een ruime nederlaag en kunnen het vizier daardoor weer volledig richten op de competitie.

SVA Assendelft – Kleine Sluis 6-1
In Assendelft verloor Kleine Sluis met 6-1. In de eerste twintig minuten, die moeizaam verliepen, kwam SVA op een 1-0 voorsprong. Daarna was het duel tot de rust in evenwicht met aan beide kanten kansen’, zei Joos Borst na afloop. Vlak na rust startte de ploeg uit Anna Paulowna sterk en kwam het via een volley van Geert Weel op gelijke hoogte.

‘Daarna was het gelijk opgaand totdat zij uit de omschakeling een bekeken bal van zestien meter over de keeper heen schoten. We probeerden wat meer druk te zetten op hun achterhoede en toen liepen we tegen een aantal counters aan’, vervolgde Borst. SVA kon hierdoor uitlopen naar een 601 voorsprong. ‘ Al met al prima eerste uur totdat we op een 2-1 achterstand kwamen en in het mes liepen.’

Meervogels’31 – Winkel 6-1
Tegen derdeklasser Meervogels’31 verloor Winkel, eveneens uitkomend in de Derde Klasse, met 6-1. ‘Een prima eerste helft die volledig in evenwicht was’, aldus Martijn Gootjes. Na rust scoorde de gastheer binnen een minuut na een slippertje de 1-0. 'Daarna hebben we de wedstrijd binnen tien minuten weggegeven. Dat is erg teleurstellend te noemen.’

Chris Ursem wist nog wel te scoren, maar dit was enkel nog voor de statistieken. ‘We hebben dus helaas verloren, echter ben ik blij dat wij ons uit deze doordeweekse ellende mogen terugtrekken.’

Hollandia T – Hugo Boys 2-1
In eigen huis boekte Hollandia T een 2-1 overwinning op Hugo Boys. Beide teams lieten de niet geheel fitte spelers aan de kant.

Nadat Bart Snoek de Heerhugowaarders na rust op voorsprong had gebracht wist Gijs van Wichen de stand gelijk te trekken. Tien minuten voor tijd bracht Jesper Buter met een benutte strafschop de thuisploeg aan de leiding. Ronald de Rooij: ‘De eerste helft was gelijk opgaand. Na rust hadden we meer balbezit.’

Beide teams treffen elkaar komende zondag opnieuw, dan in competitieverband.