REGIO – Tweedeklasser ZAP boekte afgelopen zondagmiddag de tweede zege van het seizoen. Ook Hollandia T wist een overwinning te boeken. Winkel ging fors onderuit, terwijl zowel VIOS W als Kleine Sluis een punt overhielden aan hun duel.

ZAP – Spirit’30 SC 3-1
Met twee doelpunten had Robin Schouwvlieger een belangrijk aandeel in de 3-1 zege die ZAP boekte op Spirit’30, eveneens promovendus. In de eerste helft opende de middenvelder met een rake vrije trap de score. ‘Voor rust hadden we het eigenlijk moeten beslissen.’ zei de doelpuntenmaker.

Dat gebeurde niet en na rust konden de bezoekers uit Hoogkarspel langszij komen. Door een eigen doelpunt van de bezoekers en opnieuw Schouwvlieger bleven de punten in Breezand.

VIOS W – De Blokkers 0-0
‘Misschien is het achteraf wel terecht. Ik vond wel dat wij betere van het spel hadden’, zei VIOS W coach Ivo Rohling na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen De Blokkers. ‘Zij hebben geen kans gecreëerd, wij twee à drie. Het was vooral een middenveld gevecht.’ vervolgde de oefenmeester.

Bepaald saai was de 0-0 niet. ‘Als je hier de supporters hoort dan hebben ze leuke wedstrijd gezien. We hadden het goed onder controle. Er was veel inzet en goed voetbal. Dus ik ben niet echt ontevreden, alleen weer een gelijkspel.’

Winkel – VVS’46 0-6
In eigen huis leed Winkel een 0-6 nederlaag. ‘Een terechte. Dit was zeker een offday’, zei Youri Wegman. Binnen zeventien minuten gingen de bezoekers al met 0-3 aan de leiding. ‘Zij zaten er bovenop en waren overal een stapje eerder.’

Na rust probeerde Winkel wel opportunistischer te voetballen en kreeg het ook kansen, maar doelpunten bleven uit. Vervolgens kwam VVS’46 uit de tegenstoot nog wel tweemaal tot scoren.

Westfriezen – Hollandia T 1-2
Op bezoek bij Westfriezen won Hollandia T met 1-2. Voor rust scoorde Koen Hollenberg vanaf elf meter de 0-1, waarna Westfriezen tien minuten na rust langszij kwam. Dankzij Rory Burger ging de ploeg van trainer/coach Ronald de Rooij er met de volle buit vandoor. ‘In de eerste en de tweede helft was het begin voor hun’, zei Danny Burger na afloop. ‘Daarna stond het bij ons goed en wisten we voetballend steeds de oplossing te vinden.’

VVW – Kleine Sluis 2-2
‘Dit voelt als verlies’, zei Remy Zoer na afloop van het uitduel tegen VVW. Halverwege ging Kleine Sluis dankzij twee treffers van Geert Weel met 0-2 aan de leiding, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij. ‘In mijn ogen was het onnodig, zeker als je in de eerste helft de derde en vierde hoort te maken. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust was het goed en na rust kwam VVW beter uit startblokken.’

Fotografie: Gerrie Meijer