LIMMEN – ZAP is er in de eerste knockout ronde van het KNVB districtsbekertoernooi niet in geslaagd om derdeklasser Limmen te verslaan. In een doelpuntrijk duel trok de ploeg uit Breezand aan het kortste eind, 6-5.

Op het regenachtige bijveld werden de toeschouwers getrakteerd op een doelpuntenfestijn. Dat VV Limmen uiteindelijk aan de goede kant van de score bleef was volgens Nick Broersen niet terecht. ‘Ik denk dat we gewoon de betere ploeg waren, maar dat we de doelpunten knullig weggaven’, zei de aanvoerder na afloop. ‘We hadden meer balbezit dan de tegenstander.’

Normaliter zouden vijf doelpunten wel genoeg zijn voor een positief resultaat, maar afgelopen donderdagavond bleek dit dus niet het geval. Tegenstander Limmen maakte er zes, waarvan twee in het eerste bedrijf. Na zes minuten wist het de score al te openen via Lasse Karels die zijn uithaal in de kruising zag belanden. Robin Schouwvlieger wist halverwege de eerste helft met een schot in de linkerhoek voor de gelijkmaker te zorgen, maar zag de gastheer niet veel later weer op voorsprong komen. Ditmaal was het Quentin Aker die vrij kon binnenschieten.

Ook deze achterstand kon worden weggepoetst. Met zijn tweede van de avond zorgde Robin Schouwvlieger vlak na de pauze voor de 2-2. Met het betere van het spel leek de Polderse formatie te kunnen doordrukken, ware het niet dat Limmen, dat in de competitie een negende plek bezet, vrij snel wederom een voorsprong nam en deze ook niet meer weggaf. Eén op één met de ZAP doelman wist Stan Donker zijn ploeg op 3-2 te brengen, waarna Jan Welboren en Kent Bakkum de score opvoerden naar 5-2.

Veerkracht
Het was voor het elftal van coach Hans de Koning echter geen reden om het bijltje er bij neer te gooien. In het laatste kwartier toonde het veerkracht door zich terug te knokken in de wedstrijd. Zo maakte Schouwvlieger vanaf randje zestien de 5-3 en zorgde Chris Rienstra voor de aansluitingstreffer. Toen Stan Donker opnieuw tot scoren kwam leek het beslist, maar opnieuw toonde ZAP zich strijdbaar en via Nick Molenaar viel de 6-5. Verder dan dat kwam het niet. Dat er niet meer als vijf treffers vielen voor de bezoekers was ook te danken aan een sterk keepende Randy Scheerman. Broersen: ‘Hem wil ik nog wel een compliment geven.’