REGIO - Vele zondagteams uit de regio Schagen kunnen terugkijken op een positief weekend. Twee teams liepen tegen een nederlaag aan, terwijl de anderen minimaal een punt pakten.

DTS - Hollandia T 0-0
Tegen DTS speelde Hollandia T met 0-0 gelijk. ‘Een terechte uitslag’, aldus Ronald de Rooij. In Oudkarspel speelde de ploeg uit Tuitjenhorn voor het eerst in een 4-4-2 systeem. ‘Dat ging soms goed maar het was ook wennen.’ vervolgt de coach die Geert Wit na een tik op de knie geblesseerd zag uitvallen.

Een mooi moment was er voor Luuk Tesselaar, vorig jaar actief in de onder 19, die zijn debuut in de hoofdmacht maakte.

VIOS W - SV Koedijk 1-2
Tegen kersverse derdeklasser SV Koedijk leed VIOS W een 1-2 nederlaag. ‘Een prima eerste helft en een slechte tweede helft.’ aldus coach Ivo Rohling. In het eerste bedrijf opende Igor Popovic de score voor de thuisploeg. Door twee doelpunten van Tom Hofkamp trok Koedijk uiteindelijk aan het langste eind.

Door de nederlaag is VIOS W uitgeschakeld in de race om een plek in de knock-out fase van het bekertoernooi. Komende zondag neemt de ploeg uit Warmenhuizen het in de laatste poulewedstrijd het op tegen Vesdo, alvorens het op 23 september de competitie start met een thuiswedstrijd tegen VVS'46.

Con Zelo - VVS’46 3-3
In eigen huis bewees Con Zelo over de nodige veerkracht te beschikken. Tegen derdeklasser VVS’46 wist de Waarlandse ploeg een 0-3 achterstand om te buigen en zo een punt over te houden aan het bekertreffen met de opponent uit Spanbroek. ‘De organisatie stond voor rust niet goed, het was onwennig voor mijn ploeg. Daar kunnen we veel lering uit trekken’, zei Bas IJsselstijn na afloop. ‘De weerbaarheid van mijn groep is heel goed.’ De doelpunten vielen via Niels Leegwater (2x) en Geert de Graaf.

Duinrand S - Kleine Sluis 2-3
In Schoorl pakte Kleine Sluis de volle buit. Tegen Duinrand S won de ploeg dankzij treffers van Bart Weel, Joost Borst en Geert Weel met 2-3. ‘Duinrand S is een jonge frisse ploeg die goed tegenstand bood. Het kunstgras was voor ons ook weer even wennen, wat resulteerde in veel stuiterballen en foute passes. Ook van hun kant’, zei Bart Weel na afloop. ‘Hierdoor waren er in de eerste helft veel lange ballen. Later konden we wat beter met het veld omgaan en werd er meer getikt.’

Acht minuten voor tijd bracht Duinrand S de spanning terug door de 2-3 te maken. ‘We hebben zoveel kansen gehad tijdens de wedstrijd, maar we stuitte meerdere malen op de goede keeper. Hij hield hun ploeg op de been.’

Vesdo - SRC 3-2
Afgelopen zaterdag nam SRC het op tegen vijfdeklasser Vesdo. Nadat de thuisploeg al snel op voorsprong kwam en Robbert Fels geblesseerd uitviel scoorde Stef Elting de 1-1.

In het vervolg van de wedstrijd wist Ben Bronder opnieuw te scoren voor Vesdo, waarna Bas Pater voor de gelijkmaker zorgde. Dankzij de derde treffer van Bronder pakte de formatie uit Schagerbrug uiteindelijk de bekerzege.

Dirkshorn - Sint Boys 3-0
In eigen huis boekte Dirkshorn een 3-0 zege op Sint Boys. Bij fases wist de ploeg aardig te voetballen, al lag het tempo in balbezit vaak te laag volgens coach Jeffrey Androg. ‘Je ziet als we sneller spelen dat we ruimtes creëren bij de tegenstander, er makkelijk doorheen voetballen en kansen creëren. Dat moeten langer vastgehouden worden.’

‘Verdedigend was het bij fases goed maar ook lezen we vaak het spel te weinig waardoor we te laat zijn en de grip/controle verliezen.’ Dus we moeten de discipline de hele wedstrijd volhouden. Maar ik heb goede en herkenbare momenten gezien.’ vervolgt de coach die Björn Ruis, Nick Smit en Nick Verblauw zag scoren.

Apollo’68 - Geel Zwart’30 2-5
In Hensbroek behaalde Geel Zwart’30 een 2-5 overwinning. ‘Waarin we vorige week verzaakte om de kansen te benutten, ging het deze wedstrijd veel beter’, reageerde Marco Kuut na afloop. Voor rust waren Joeri van Klink en Sam Dekker tevreden, terwijl de gastheer voor rust eenmaal tot scoren kwam.

‘Helaas raakte Jim de Wit met een zware blessure aan zijn hoofd eruit.’ vervolgde de oefenmeester. Na rust kon de ploeg makkelijk uitlopen met doelpunten van wederom Sam Dekker (penalty), Ron Baltus en Hussam Ghozlam (nieuw uit de jeugd).

Ook Winkel (winst tegen Schagen) en ZAP (winst tegen AFC'34) kwamen afgelopen zondagmiddag in actie.