BREEZAND - Na afloop van de bekerwedstrijd tegen AFC’34 sprak Hans de Koning zijn ploeg toe, waarna de spelers met een grote glimlach richting de kleedkamers liepen. Vlak ervoor boekte ZAP een knappe bekerzege, 3-2.

‘Ik denk dat er veel te lachen is. Ik heb vele mooie dingen gezien’, reageerde Mark de Vries na afloop. ‘Er is negentig minuten gestreden, dat vond ik het mooiste. De manier van spelen vraagt wat van de spelers en ze raken op het einde vermoeid, maar ze blijven de taken uitvoeren.’

In de eerste weken onder Hans de Koning kende ZAP een prima reeks. Vorig weekend won de Polderse ploeg de eerste bekerwedstrijd bij Jong Holland met 0-6. Afgelopen zondagmiddag nam de ploeg het op tegen eersteklasser AFC’34.

Voorsprong
In de wedstrijd tegen de Alkmaarse ploeg liet ZAP zien over de nodige vechtlust en voetballende kwaliteiten te beschikken. Het resulteerde na een klein half uur in de openingstreffer van Nick Broersen. De voorsprong werd enkele minuten later verdubbeld door Bram Dekker die de bal in de hoek werkte.

De voorsprong was een terechte gezien het overwicht wat de Breezanders hadden tegen AFC’34, dat nog voor rust voor de aansluitingstreffer zorgde. Nadat ZAP de corner niet weg kreeg wist Martijn Riemersma de 2-1 binnen te schieten waardoor de spanning weer terug kwam in de bekerwedstrijd.

Toen de bezoekers twintig minuten voor tijd via Brian-Paul Tesselaar langszij kwamen leek ZAP genoegen te moeten nemen met een punt, ware het niet dat Bram Dekker in de slotfase opnieuw tot scoren kwam. Nadat de bal eerst tegen een AFC’34 aankwam wist de spits de bal binnen te schieten waardoor de zege alsnog naar de Breezanders ging. Die treffer was een uitstekende reden voor een grote glimlach.

ZAP - AFC’34 3-2 (2-1)
29. 1-0 Nick Broersen
34. 2-0 Bram Dekker
41. 2-1 Martijn Riemersma
71. 2-2 Brian-Paul Tesselaar
84. 3-2 Bram Dekker

ZAP: Van den Bosch. Pater, Buik, Molenaar, Groot. Krijger (La Croes/74), Schouwvlieger, Broersen. Langelaan, Dekker (Osinga/86), Ammerlaan (Vrenegoor/75).

AFC’34: Wesselink. Hulskes, Koenders, Aykan, Yilmaz. Snijders, Riemersma, Groot. Ntim (El Kaderi/83), Tesselaar, Ben Salah.