WINKEL – In het KNVB-bekertoernooi staat VV Winkel al met anderhalf been in de volgende ronde. Dat is de conclusie nadat de ploeg van trainer/coach Martijn Gootjes zondagmiddag met 4-1 wist te winnen in de derby tegen Schagen. Ook de vrouwen van Winkel zijn hard op weg naar de volgende ronde. Met een absolute monsterscore werd Zeevogels met 21-0 verpulverd.

Vooraf was Winkel-Schagen al een mooi affiche aangezien beide ploegen hun openingswedstrijd hadden gewonnen in de poule. Als derdeklasser was de thuisploeg weliswaar favoriet, maar de geelzwarten uit Schagen boden met name in de eerste helft knap weerstand. Overigens was die eerste helft niet om over naar huis te schrijven want de kansen waren werkelijk op een hand te tellen doordat de meeste duels op het middenveld werden uitgevochten. De enige kans die Winkel kreeg in de eerste helft werd dan ook direct benut door Bob La Croix en Schagen kon daar niet veel tegenover stellen behoudens een afstandsschot van Meijering die door keeper Bosch over de lat werd getikt.

Bij aanvang van de tweede helft hield Schagen de goede tegenstand nog een kwartiertje vol, maar toen werd de wedstrijd feitelijk binnen tien minuten beslist. Rick Fijnheer anticipeerde uitstekend op een voorzet van links en hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten om keeper Blaauboer te passeren. Bijna direct vanaf de aftrap scoorde Jan Bakker weliswaar tegen, maar dit werd snel weer recht getrokken door de thuisploeg.

“Een fijne Fijnheer-aanval”, sprak de speaker na de 3-1 en daarin had hij gelijk toen Rick Fijnheer vanaf links de bal voortrok en Stef Fijnheer moeiteloos kon intikken De beslissing was helemaal definitief toen even later ook Jim Berndt wist te scoren uit een assist van Rick Fijnheer. Met een goal en twee assists was laatstgenoemde de man van de wedstrijd. ‘Al had ik er nog wel twee meer kunnen maken, zeker in de slotfase’, sprak de aanvaller na afloop. ‘Ach, we hebben het na een moeizame eerste helft waarin Schagen goed weerstand bood goed opgepakt in de tweede helft en dat geeft vertouwen voor de komende weken.’

Schagen-aanvoerder Mart Schoen was na afloop uiteraard minder tevreden. ‘Toch vind ik dat we hier een uur lang uitstekend gespeeld hebben, maar ook door wat persoonlijke foutjes gaan we er hier op tegen een goede ploeg. Maar met wat wij in de eerste helft hebben laten zien en kijkend naar de groep zie ik nog wel mooie dingen aankomen.’

Winkel sluit de poulefase van het bekertoernooi zaterdagavond af met een uitwedstrijd bij St. George (18.00 uur). Schagen gaat een dag later op bezoek bij Kaagvogels.

Winkel – Schagen 4-1 (1-0)
27. Bob La Croix 1-0
59. Rick Fijnheer 2-0
61. Jan Bakker 2-1
64. Stef Fijnheer 3-1
69. Jim Berndt 4-1

Winkel: Bosch, Limmen, Klare, Schouten (60. Ursem), Bijvoet, Schaafsma, La Croix, Bonnes (77. Otjes), R. Fijnheer, S.Fijnheer, Berndt

Schagen: Blaauboer, Brood, M. Schoen, Meijering, van de Buld, Weggemans, J. Bakker, Julsing, Van Steijn (69. Reijne), R. Schoen (67. M. Bakker), C. Schoen

Voor het 1e vrouwenteam van Winkel lijkt de volgende ronde ook binnen handbereik zeker na de monsterscore die de ploeg zondag behaalde tegen derdeklasser Zeevogels. De ploeg van trainer John Bijvoet won na een 9-0 ruststand met maar liefst 21-0. ‘Dit soort wedstrijden heb je niet zoveel aan, maar waar ik wel blij mee ben is dat we zijn blijven voetballen’, sprak Bijvoet na afloop. ‘Vorige week wonnen we met 0-2 bij DWOW en gingen speelsters nog wel eens voor zichzelf. Nu bleef het balletje rondgaan en dan zie je dat we ook een dergelijke score kan neerzetten.’

Bij Winkel was de jonge Fabienne Rood de topscorer van de dag. De van FC Medemblik overgekomen speelsters scoorde maar liefst vijf keer. Zondag volgt het laatste pouleduel tegen medekoploper JVC dat uiteraard wel een veel minder doelsaldo heeft.

Winkel VR1 – Zeevogels VR1 21-0 (9-0)

Doelpunten: Fabienne Rood (5), Simone Koopman (4), Jaimy Visser (3), Noortje Verschuur (3), Maryze Borst (2), Roos Hoogeboom, Madeleine Stoop, Fleur Hogervorst, Melissa de Boer.

Foto’s: DP Sportfotografie