REGIO – Marvin La Croes kroonde zich vlak voor tijd tot man van de wedstrijd. Hij bezorgde ZAP tegen Kolping Boys drie punten. Ook Kleine Sluis, Hollandia T en VIOS W wisten te winnen. Winkel ging op eigen veld onderuit.

ZAP – Kolping Boys 1-0
In een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren pakte ZAP de volle buit en liep zo uit op Kolping Boys. ‘We speelden fel, als een team en de duels werden gewonnen’, aldus Robin Schouwvlieger. ‘Aan het begin van de tweede helft was het even zwak, maar we hebben geconcentreerd gespeeld en weinig weg gegeven.’

Doordat beide teams een tegendoelpunt wilde voorkomen werd veelvuldig de lange bal gehanteerd en werd er veel verdedigd. Uiteindelijk was het Marvin La Croes die vlak voor tijd voor het enige en dus winnende doelpunt zorgde.

Winkel – Westfriezen 0-2
Winkel kende tegen Westfriezen een goed eerste half uur, maar liet twee grote kansen onbenut. ‘Anders hadden we een heel andere wedstrijd gezien’, zei Martijn Gootjes. De bezoekers kwamen voor rust wel tot scoren en direct na rust deelde het de genadeklap uit aan Winkel. De 0-2 deed iets met de thuisploeg, iets waar Gootjes niet blij mee was. ‘Ik miste daarna het geloof in een goede afloop bij mijn team. Daar baal ik van.’

Hugo Boys – Kleine Sluis 2-3
‘Dit zijn de lekkerste overwinningen. Of het nou terecht is of onterecht, dit was lekker’, jubelde Remy Zoer na afloop. Elf minuten voor tijd keek Kleine Sluis bij Hugo Boys nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar de ploeg pakte uiteindelijk de volle buit. Na de 0-1 van Mark Geerlings wisten de Heerhugowaarders gelijk te maken en na rust zelfs op voorsprong te komen. Tien minuten voor tijd trok Jord van de Pol de stand echter gelijk, waarna Kees Geerlings in de blessuretijd voor de 2-3 zorgde. ‘We namen wat risico door het systeem om te gooien en dat betaalde zich uit.'

Grasshoppers – Hollandia T 0-1
Op bezoek bij het hoger geklasseerde Grasshoppers won Hollandia T knap met 0-1. Gijs van Wichem nam, na een goede actie van Jordy Bakkum, het enige doelpunt voor zijn rekening. ‘Daarna kwamen we een aantal keren goed weg bij hoge ballen van hun’, zag Ronald de Rooij. De coach kon niet beschikken over Aik Ligthart en Danny Burger waardoor er wat fysieke kracht werd gemist. ‘Maar dit werd goed ingevuld door Rens Kleibroek en Geert Wit.’

Na rust schoot Koen Hollenberg uit een vrije trap nog op de paal. Grasshoppers bracht meer lengte, waarna Rory Burger bij Hollandia binnen de lijnen kwam. ‘Hij hield de bal steeds goed vast en hij had nog een prima actie waarbij hij Koen Hollenberg vrij voor het doel zette, maar de bal stuitte op.’

VIOS W – KGB 1-0
VIOS W verzuimde tegen KGB de kansen af te maken, maar won wel. ‘We hadden veel kansen, voornamelijk in de eerste helft’, aldus Maarten Blankendaal. ‘We wisten dat KGB één op één speelde achterin, dus we hebben snel voor de lange bal gekozen op Sam 'de racer' (Bruin, red.)’

Voor rust zorgde Igor Popovic voor een 1-0 voorsprong, al had een hogere score niet gek geweest. ‘Uiteindelijk raakte de tank halverwege de tweede helft beetje leeg. Zij konden meer opkomen en wij kregen uit de counter nog wel drie goede kansen. Het was een terechte overwinning.’

Bekijk hier de prestaties van de vierdeklassers.