'T VELD - VZV heeft zoals verwacht niet kunnen stunten tegen titelkandidaat Venlo. Toch konden de handbalsters uit 't Veld terugkijken op een prima wedstrijd.


Een week na de nipte zege op Volendam wist de ploeg van coach Edwin Janssen dat men een tegenstander van een ander kaliber zou treffen. De Limburgse coach in Noord-Hollandse dienst tipt Venlo zelfs als één van de titelkandidaten. Die status maakte het in 't Veld waar spelverdeelster Sharon Grummel zich als uitblinkster kroonde tijdens de snelle aanvallen van de gasten. Aan de andere kant had ook VZV zeker mogelijkheden, maar torf men een uitstekende Venlose keepster in de persoon van Marin Buckers waardoor men met 12-15 ging rusten.

Na de rust liepen de gasten zelfs uit naar vijf doelpunten, maar na een tactische omzetting van Janssen kwam VZV terug tot op één punt, mede dankzij hun topschutters Jane Kramer, goed voor zes doelpunten dit duel, Hua-Lu Kuiloer en Lisa Hölscher (beiden 5). Venlo gaf echter op tijd weer gas en dat kwam VZV niet te boven: 29-33.

Komende zaterdag speelt VZV opnieuw thuis als V&L op bezoek komt.