HELSINKI - JuRo Unirek/VZV heeft zich ondanks een kleine nederlaag in Finland geplaatst voor de derde ronde in de European Cup. De handbalsters uit 't Veld verloren in Helsinki met 26-24 van het Finse Dicken, maar hadden een week eerder al een ruime marge opgebouwd.

De formatie van trainer/coach Rolf Schulte wist een week geleden in eigen huis met ruime cijfers te winnen van de Finse ploeg. VZV was toen in een zeer goede wedstrijd met 22-13 te sterk.

In Helsinki kwam VZV zaterdag nooit echt in de problemen. De thuisploeg moest met negen doelpunten verschil winnen, maar dit bleek een onmogelijke opgave. Bij rust stond VZV zelfs met 10-12 voor, waarna de Schulte-equipe na de rust de teugels wat kon laten vieren met een 26-24 eindstand tot gevolg.

Renée Kolken, Meike van Splunter en Anna Buter waren met elk vier treffers het meest trefzeker bij de ploeg uit 't Veld.