REGIO – ZAP heeft het seizoen afgesloten met een ruime thuiszege. De Polderse ploeg greep echter naast het ‘toetje’. VIOS W, dat al zeker was van de nacompetitie, won in eigen huis van kampioen Kleine Sluis. Ook Winkel speelt nacompetitie, maar dan tegen degradatie. Hollandia T keerde met een punt terug uit Den Burg.

ZAP – De Foresters 3-0
Samen met FC Den Helder streed ZAP voor het laatste ticket voor de nacompetitie. De ploeg uit Breezand had het niet meer in eigen hand, maar wist dat het op eigen veld in ieder geval moest winnen. Daar slaagde de ploeg in ieder geval in. ‘Helaas hebben we door de winst van Den Helder geen nacompetitie en kunnen we ons gaan richten op volgend jaar’, aldus Nick Broersen.

Tegen De Foresters won ZAP met 3-0. Al snel had de ploeg de score via Bram Dekker geopend. ‘Wij waren veel beter dan De Foresters. Zowel voor als na rust’, vervolgde Broersen. In het tweede bedrijf werd het overwicht uitgedrukt in de score. Stijn Buik tekende voor de 2-0 waarna Dekker de eindstand op 3-0 bepaalde. ‘Ons tweede team speelt nog wel nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, de hoogste klasse van Nederland.’

Winkel – Hauwert’65 0-1
‘We hebben met man en macht geprobeerd om te winnen van Hauwert, dat heel graag periodekampioen wilde worden’, zei Martijn Gootjes. ‘Het werd een mooie strijd waarin we alles hebben gegeven. Helaas was het niet voldoende om de nacompetitie te ontlopen, maar we kunnen ons zelf vandaag niets verwijten.’ Twintig minuten voor rust incasseerde Winkel de 0-1. Daar bleef het bij. Voor de ploeg wacht nu de nacompetitie, te beginnen met een thuisduel tegen vierdeklasser Con Zelo. ‘We gaan ons opmaken voor één of hopelijk twee grote finales.’

VIOS W – Kleine Sluis 2-1
VIOS W, al zeker van de nacompetitie voor promotie, heeft het reguliere seizoen afgesloten met een 2-1 overwinning op kampioen Kleine Sluis. ‘We begonnen goed met een grote kans voor Sam Bruin. Daarna nam Kleine Sluis meer de overhand en creëerden zij een paar grote kansen’, aldus VIOS W aanvoerder Maarten Blankendaal. ‘Die verzuimden we echter te verzilveren’, zag Kleine Sluis speler Mitchell Jansen.

‘In de tweede helft werd VIOS beter en hadden ze minder kansen nodig voor hun doelpunten’, vervolgde Jansen, die de openingstreffer voor zijn rekening nam. ‘Daarna begonnen we eindelijk weer goed te spelen’, zei Blankendaal. Nick Schipper wist op gelijke hoogte te komen waarna Miles Vork na een individuele actie vlak voor tijd beheert binnenschoot.

Waar Kleine Sluis als kampioen de zomerstop in kan neemt VIOS W het volgend weekend in de nacompetitie op eigen veld op tegen Hercules Zaandam.

Texel’94 – Hollandia T 2-2
Hollandia T heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel. Na de 0-1 van Stan Groenland in de 25e minuut wist Gijs van Wichen de score vlak na rust te verdubbelen. ‘We waren in de tweede helft niet scherp meer. Je kon zien dat we nergens meer om speelden’, aldus Ronald de Rooij. Na 64 minuten tekende Texel’94 voor de aansluitingstreffer om vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte te komen. Op dat moment had aanvoerder Danny Burger, bezig aan zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht, zijn publiekswissel.

‘We hebben een goed seizoen gedraaid waarbij we behoorlijk wat blessures hebben gehad. Ondanks dat hebben we een prima vijfde plaats behaald’, blikte De Rooij terug op het seizoen. ‘Er had in bepaalde wedstrijden zeker meer in gezeten.’