REGIO – Derdeklasser VIOS W mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie. De ploeg stelde het ticket voor de promotiewedstrijden op de voorlaatste speeldag veilig. Winkel deelde de punten met concurrent VVS’46. Kampioen Kleine Sluis won en Hollandia T hield een punt over aan de laatste thuiswedstrijd.

VVS’46 – Winkel 3-3
In Spanbroek begon VVS’46 voortvarend door al binnen een minuut de score te openen. ‘Wij kwamen echter steeds beter in de wedstrijd wat resulteerde in een 1-1 ruststand’, zag Martijn Gootjes. Jip Bonnes nam de gelijkmaker voor zijn rekening. ‘De tweede helft was geheel voor Winkel.’

Na de 1-2 van Rick Fijnheer verzuimde Winkel echter om de wedstrijd in het slot te gooien. VVS’46 bleef daardoor in de wedstrijd en counterde naar de 2-2 en 3-2. ‘Maar nog gaven wij ons na deze teleurstellingen niet gewonnen’, vervolgde Gootjes. Na een schitterende vrije trap van Chris Ursem kregen de bezoekers nog kansen om de overwinning te pakken, maar het succes bleef uit. ‘Dat hadden we op basis van de wedstrijd verdiend.’

Kleine Sluis – VVW 4-3
Ondanks dat de titel al binnen is laat Kleine Sluis de laatste wedstrijden niet zomaar lopen. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, waar onder meer afscheid werd genomen van hoofdtrainer Remy Zoer, was het VVW dat voor rust tweemaal op voorsprong kwam. Tussendoor wist Jeroen Woutering de 1-1 te maken.

In het tweede bedrijf kwam Kleine Sluis wederom op gelijke hoogte. Na de 2-2 van Woutering liep de gastheer dankzij doelpunten van Bart Weel en opnieuw Woutering uit naar een 4-2 voorsprong. Het slotakkoord was voor de gasten die de eindstand daarmee op 4-3 bepaalde.

Hollandia T – Westfriezen 1-1
In Tuitjenhorn bleef het competitieduel tussen Hollandia T en Westfriezen onbeslist. ‘In de eerste helft was het gelijkwaardig, maar waren alle kansen waren voor ons. Na rust waren zij beter, maar echte kansen creëerden ze niet’, zag Danny Burger, die zijn laatste thuiswedstrijd voor zijn club speelde.

Door een doelpunt van Rory Burger ging Hollandia T halverwege met 1-0 aan de leiding. Vlak voor tijd kwamen de gasten op gelijk hoogte. De thuisploeg kreeg nog een kans om de zege naar zich toe te trekken, maar het liet deze kans onbenut. Na afloop werd de afscheid nemende Danny Burger in het zonnetje gezet. ‘Mijn laatste thuisduel was er één met gemengde gevoelens. Ik kan terugkijken op een mooie carrière, maar ik ga het zeker missen.’

De Blokkers – VIOS W 0-3
VIOS W verzekerde zich door een 0-3 zege bij De Blokkers van een ticket voor de nacompetitie. Een mooie bonus, zo stelde Ivo Rohling. ‘We hadden vooraf één doelstelling en dat was handhaving. Een periode had ik niet helemaal verwacht. Het blijft een bonus’, aldus de coach. ‘We staan nu tweede. Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen.’

In Blokker wist Ted Ooijevaar de score voor rust te openen. Na de pauze nam Nick Schipper de 0-2 en 0-3 voor zijn rekening. Rohling: ‘Er zat vandaag nog meer voetbal in. We hebben de vorm weer te pakken.’