WARMENHUIZEN - Driebandenteam Schroevengroothandel/Toggler Pluggen heeft de derby en de strijd om de eerste plek verloren van Constructor Staalbouw in Warmenhuizen met 6-2.


Fred Groen nam het op tegen John Stavenuiter tot halfweg de partij ging de strijd gelijk op, daarna nam Stavenuiter een redelijke voorsprong, maar Groen kwam terug tot 24-22. De winst ging naar Stavenuiter die partij winnend afsloot in de 35e beurt met 30 caramboles. Groen kwam tot 24 punten.

Op de andere tafel speelde Dick van Mourik tegen Peter Vlaar. De strijd ging gelijk op en bij de stand 25-24 leek Van Mourik de beste papieren te hebben. Hij liep uit tot 32-28 in de 35e beurt, maar Vlaar gaf zich niet gewonnen met 3x1 en een slotserie van 4 was Vlaar in de 50e beurt als eerste uit. Van Mourik had in de nabeurt gelijk kunnen maken maar bleef steken op 1 carambole. Tussenstand 4-0 voor Constructor.

Perry Tuin trof in Henk Overmars een te sterke tegenstander. Vanaf het begin scoorde Overmars regelmatig en had snel een ruime voorsprong opgebouwd 19-11 na 20 beurten, met een serie van 7 bouwde Overmars zijn voorsprong verder uit Tuin scoorde nog wel een serie van 5 maar dit was niet voldoende Overmars won in 37 beurten 35 tegen 19 voor Tuin.

Hans Handgraaf nam het op tegen Jan Posthumius en dit werd een gelijk opgaande wedstrijd. Handgraaf had gedurende de partij licht de leiding maar kon onvoldoende uitlopen het venijn zat in het eind van de partij bij de stand 29-25 voor Handgraaf scoorde Posthumius een serie van 4 maar miste de beslissende 5e. Handgraaf scoorde wel en won in de 47e beurt 30-20.

Constructor Staalbouw was net een maatje te groot en neemt door deze overwinning de eerste plaats op de ranglijst in.