GELEEN – Tot vier minuten voor tijd keek JuRo Unirek/VZV tegen een achterstand aan en leek het zonder punten terug te keren naar ‘t Veld. In een spannende eindfase trokken de handbalsters de zege alsnog naar zich toe, 25-27.

In het begin creëerde VZV vele kansen, maar was het ongelukkig in de afronding. ‘Het ging gelijk op, maar we zaten vaak aan de negatieve kant van score. Daarbij kregen we meerdere twee minuten en stonden op een gegeven moment met vier man in het veld’, zei Amber Zomerdijk. Met een 14-11 achterstand zocht de ploeg van trainer/coach Rolf Schulte de kleedkamer op. In de wetenschap dat er werk aan de winkel was.

Na de onderbreking begon de ploeg uit ‘t Veld scherp en wist het de stand gelijk te trekken naar 14-14. ‘Vervolgens ging het enkele minuten gelijk op, maar liep V&L door meerdere snelle breaks toch uit naar een 22-18 voorsprong’, vervolgde Zomerdijk. VZV kwam terug tot één punt, maar bleef aan de verkeerde kant van de score. Tot vier minuten voor tijd stond het twee punten achter.

Twee minuten voor tijd werd de stand gelijk getrokken. ‘Daarna kwam een spannende fase waarin wij twee minuten kregen.’ Florance Kos zorgde in ondertal voor de 25-26 voorsprong. Amber Zomerdijk keerde een bal, waarna Schulte veertig seconden voor tijd een time-out nam. ‘Daarna speelde VZV het slim uit en bepaalde Djazzmin Trabelsi de eindstand op 25-27. Zomerdijk: ‘Het publiek was de grote winnaar.’

VVW (2) – JuRo Unirek/VZV (2) 27-32
Ook het tweede team pakte in hun uitwedstrijd de volle buit. Al was de start, mede door het ontbreken van hars, matig. Het tweede team van VVW kwam op een 8-4 voorsprong, maar VZV 2 wist de achterstand weg te werken en met een 11-16 voorsprong ging het de rust in. ‘Na rust bleef het een beetje gelijk, maar de overwinning is geen moment in gevaar gekomen’, stelde trainer/coach Ard de Ruiter na afloop. ‘Er zaten goede fases in met erg mooi en goed handbal.’

De 27-32 zege leverde VZV de titel ‘winterkampioen’ op. De Ruiter: ‘Dat is leuk en mooi om de eerste seizoenshelft af te sluiten. Het is een teken dat we op de goede weg zijn.’