SCHAGEN - Afgelopen zondagochtend om 10.00 uur stonden zeventig enthousiaste Jeu de boule spelers te trappelen om de eerste boule te werpen. Teams van Texel tot onder Alkmaar hadden zich ingeschreven om bij PON het jaarlijkse Adam en Eva toernooi (team bestaand uit een man en een vrouw) te komen spelen. Het betrof een promotie toernooi waar iedereen aan mee kon doen, of je nou wel of geen Jeu de boule speelden.

De weergoden waren de spelers goed gezind met veel zon en geen wind. Na de eerste twee partijen werden de spelers in drie poules verdeeld, zodat de er een verdeling kwam tussen de geoefende en de recreanten, en na 5 partijen zouden dan de uitslagen bekent zijn. Helaas werd het toch nog haasten aan het einde van de middag om toch voor de hevige regenbuien je spel af te krijgen, wat enkele koppels niet helemaal lukte en redelijk nat eindigde. Maar na een zeer geslaagde dag waren de prijzen bekend, en werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars.

In poule A werden Oskyan Batavagnan en Gré Bakker eerste, gevolgd door Gerrit en Vinnie de Gier en als derde Wil van Arendonk en Klaas Kossen, de B poule werd aangevoerd door Henk en Rita Bakker gevolgd door Patrick en Karin de Maaier en als derde Ivonne van Hielten en Dirk van Alderen, en in de C poule werden Jan en Thea Snoek eerste, Kees Brommer en Elly Bakker tweede en Hans en Adrie Schuit derde. Het volgende toernooi is het spek en bonen toernooi op 24 september waar ook iedereen weer aan mee kan doen hierover later weer meer in het nieuws, en als u nu al wilt oefenen of Jeu de boules wil gaan spelen, kom eens langs het hele jaar op dinsdag of donderdag avond 19.00 uur of zaterdagmiddag 13.45 uur, PON Wilgenlaan 1G Schagen (achter de groeneweghal).