SCHAGEN - Schagen United heeft een flinke sprong gemaakt op de ranglijst van de 2e Klasse A en staat na een eclatante 4-0 zege op JVC plotseling op een veilige plaats. De broodnodige zege kwam voor de ploeg van Hans de Koning op het juiste moment tot stand, maar waakzaamheid blijft geboden. Met nog vijf wedstrijden te gaan zijn er immers nog negen ploegen die zomaar weer in degradatiegevaar kunnen komen.


Tot die ploegen behoort ook JVC nog steeds, dat de afgelopen weken klom op de ranglijst, maar na de nederlaag in Schagen weer op scherp staat. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden kreeg de ploeg uit Julianadorp wel degelijk kansen in Schagen, maar de thuisploeg had in keeper Noah Kuipers één van zijn uitblinkers. De goalie hield ondermeer Wilco Dobbe en Rik Schop van het het scoren af alwaar de thuisploeg wel uiterst effectief bleek. Zowel Robbert Jan Klein als Robin Schouwvlieger stonden aan het eind van een goede aanval met een 2-0 ruststand tot gevolg.

Het duel was een kwartier na rust defintief gespeeld toen Sören Prins, naast Kuipers ook één van de uitblinkers, de 3-0 liet aantekenen en keeper Colin Hondorp kon in de slotfase nog een vierde maal vissen bij een rake kopbal van verdediger Danny Reijne.

Komende zondag gaat Schagen United op bezoek bij de nummer voorlaatst LSVV en speelt JVC thuis tegen de nummer drie in de stand, Westfriezen.