SCHAGEN – Robbert Jan Klein hoopte twee dingen voor afgelopen zondag. Winst voor SRC en mooi weer. ‘Dat gebeurde niet’, concludeerde de aanvaller na afloop. De weersomstandigheden vielen tegen en de punten gingen naar VV Schagen, 0-1.

En zo kwam er een einde aan talloze ontmoetingen tussen SRC en VV Schagen. De laatste editie leverde weinig spektakel op, wat mede te wijten viel aan de weersomstandigheden. Daardoor waren er minder toeschouwers dan vooraf gehoopt. Het zorgde ervoor dat het speciale wat een derby normaal met zich meebrengt ontbrak. Wel werden er enkele dingen rond de wedstrijd geregeld. Zo werden de spelers van beide teams onthaald door twee rijen met jeugdspelers en werd de aftrap verricht door wethouder Joke Kruit.

Op het veld waren de drie punten het belangrijkste. Minimaal één van de twee ploegen zal zich moeten handhaven om er zo voor te zorgen dat de fusieclub Schagen United na de zomer in de vierde klasse uitkomt. Voor de derby stonden beide teams er met een plek in de onderste regionen niet al te florissant voor. ‘We kregen er in de voorgaande jaren steeds één of twee tegen, maar toen scoorden we ook. Nu niet’, legde Robbert Jan Klein de vinger op de zere plek. Ook tegen Schagen brak het de ploeg ook.

Paal
In de derby kwam SRC voor rust tot meerdere kansen. Zo stuitte Nick Velt op doelman Martijn Blaauboer. Daarnaast bleek de paal tot twee keer toe spelbreker waardoor schoten van Mark de Vries en Maik Heijblom niets opleverden. Aan de andere kant waren er enkele hachelijke situaties voor het doel van Tim Bijpost. Zeker toen linksback Jelle van de Buld, die in het verleden als aanvaller speelde, tweemaal dichtbij was met een kopbal. Ook met afstandsschoten kon Schagen de score niet openen.

Na de pauze slaagde de ploeg van trainer/coach Gosse Bosma daar wel in. Net zoals in de heenwedstrijd was het Robin Meijering die VV Schagen liet juichen. Na acht minuten wist SRC doelman Bijpost een eerste inzet nog te keren, maar op de rebound van Meijering (schot hoog in het doel) had de sluitpost geen antwoord. En opnieuw bleek de openingstreffer van de vleugelspeler van Schagen bepalend. De ploeg kreeg nog wel kansen op meer toen Jay van Steij naar binnen kapte en net naast mikte. Arnoud Buitenhuis omspeelde later de doelman maar kwam niet tot een doelpoging.

Slotoffensief
SRC probeerde in de slotfase langszij te komen en bracht met Stef Elting een extra aanvaller binnen de lijnen. Zijn snelheid zorgde voor meer dreiging maar wat er ook geprobeerd werd, de achterstand kon niet worden weggepoetst. Achtereenvolgens eindigden schoten van Mats Hoogenbosch en Nick Velt naast het doel. De grootste mogelijkheid kwam in de blessuretijd. Velt bracht de bal voor het doel, maar de vogelvrij staande Mark de Vries kopte nét naast. ‘Je zag dat we beiden breekbaar waren. We waren wel gelukkig’, stelde winnend trainer Gosse Bosma na afloop. Het zijn punten die VV Schagen maar wat goed kan gebruiken, want nu heeft het de subtop weer in het vizier.

SRC – VV Schagen 0-1 (0-0)
54. 0-1 Robin Meijering

SRC: Bijpost. Kleijer, Snoeck (Elting/61), Sijnesael, Van der Pol (De Graaff/57). Ruijgrok, De Vries, Hoogenbosch. Heijblom, Velt, Klein.

VV Schagen: Blaauboer. Weggemans, Mart Schoen, Bakker, Van de Buld. Brood, Julsing, Cas Schoen (Bakker/84). Buitenhuis, Van Steijn, Meijering (Reijne/65).