REGIO – Kleine Sluis heeft tegen concurrent De Blokkers goede zaken gedaan. De ploeg pakte in eigen huis de volle buit. Ook Winkel en VIOS W wisten een overwinning te boeken. Vierdeklasser SRC ging in eigen huis onderuit.

Kleine Sluis – De Blokkers 2-0
Tegen De Blokkers behaalde Kleine Sluis een 2-0 zege op De Blokkers. ‘Ik vond ons en ook De Blokkers heel aftastend met beiden wat kansjes’, aldus Remy Zoer. Tien minuten voor rust kwam de gastheer op voorsprong. Mark Geerlings zorgde met een fraai afstandsschot voor de 1-0. ‘Dan weet je wat er gaat gebeuren. Zij gingen drukken, maar drukten niet door.’ De kansen die de bezoekers kregen werden door Kleine Sluis onschadelijk gemaakt.

Kleine Sluis leunde achterover en uit een counter zorgde Jeroen Woutering in de laatste minuut voor de bevrijdende 2-0. Zoer: ‘Dit was een directe concurrent waar je overheen gaat. Ik ben tevreden over het resultaat. Gezien het spelbeeld in de tweede helft kan het beter.’

Texel’94 – Winkel 0-2
Ook Winkel pakte de volle buit. Op bezoek bij hekkensluiter was het een welkom resultaat voor de ploeg die steeg naar de tiende plaats. ‘We hebben negentig minuten gestreden en verdiend gewonnen’, stelde Martijn Gootjes. ‘Het was geen geweldig voetbal, maar vooral op basis van de teamspirit hebben we drie lekkere punten binnengehaald.’

Negen minuten voor rust wist Winkel de score te openen. Jim Berndt zorgde voor de 0-1. In blessuretijd besliste de gasten het duel door via Rick Fijnheer de score te verdubbelen.

VVS’46 – VIOS W 0-1
‘We waren negentig minuten de bovenliggende partij. Zij waren niet gevaarlijk’, zei Ivo Rohling. ‘Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we tekort hebben gescoord.’ De zege op VVS’46 was het juiste antwoord na vorige week toen een 3-0 voorsprong uit handen werd gegeven. ‘We hebben na vorige week een gesprek gehad over hoe we het een volgende keer beter kunnen doen. De jongens worden steeds volwassener.’

De zege op VVS’46 was de manier. Rohling: ‘Nu hebben we goed gespeeld en zijn we met een frisse blik begonnen. Ik ben erg tevreden.’ Een kwartier voor tijd viel het enige doelpunt. Uit een penalty tekende Dennis van Duin voor de 0-1.

SRC – DWB 1-2
Op eigen veld verloor SRC met 1-2 van DWB. ‘In de eerste twintig minuten van de wedstrijd hadden we het overwicht en creëerden we meerdere kansen’, aldus Robbert Jan Klein. Daarna nam DWB het over en kwam het tot scoren. ‘In de tweede helft was het andersom qua balbezit. Zij waren eerst het meest aan de bal, daarna wij.’

Via Klein kwam de ploeg uit Schagen terug tot 1-2. Klein: ‘Daarna kregen we geen penalty toegekend toen een verdediger me onderuit trok in de zestien.’ Ook in het restant kon de nederlaag niet worden voorkomen.

Fotografie: Gerrie Meijer