REGIO – De vierdeklassers uit de regio Schagen beleefden een zeer prettig weekend. Dirkshorn, Geel Zwart’30 en Con Zelo boekten allen een overwinning en deden hiermee goede zaken.

Dirkshorn – De Koog 3-1
Dirkshorn heeft zich uitstekend weten te revancheren na de 3-0 nederlaag van vorige week. In eigen huis won het met 3-1 van De Koog. ‘ik denk dat wij de beste ploeg kunnen zijn, maar ook de slechtste. Dat is afhankelijk of wij goed de basis principes hanteren, bijvoorbeeld vanuit een goede organisatie te voetballen en met energie de wedstrijd in te gaan’, aldus trainer/coach Jeffrey Androg. ‘Ik heb dat terug gezien en met heel veel plezier de wedstrijd beleeft. Dat is de basis van voetbal, met heel veel plezier voetballen.’

In het eerste bedrijf kwam Dirkshorn via Lex Hellinga en Nathan Gootjes op een 2-0 voorsprong. Na rust deed De Koog iets terug, maar maakte Nick Verblauw de 3-1. Androg: ‘Ik ben trots op de jongens. Vandaag stond Nathan Gootjes in de spits met een enorme drive en dat stak de rest van de ploeg aan. Het is te hopen dat we dit niveau kunnen vasthouden.’

Wieringerwaard – Geel Zwart’30 0-5
Op bezoek bij Wieringerwaard kwam Geel Zwart matig uit de startblokken. De rode kaart van Sam Klas leek voor de ommekeer te zorgen. ‘Na die rode kaart gingen we beter spelen en vielen ook de doelpunten’, zei Mattijs Bleijendaal na afloop. Nadat Sam Glas halverwege de eerste helft rood kreeg zorgden Bleijendaal en Joeri van Klink voor een 0-2 ruststand.

In het tweede bedrijf liep Geel Zwart’30 via Sam Dekker en tweemaal Lex Tas uit naar een 0-5 zege. ‘We hebben nog best wat kansen niet verzilverd, maar met 0-5 zijn we gewoon tevreden’, vervolgde Bleijendaal die zijn doelman een rustige middag zag hebben. ‘Hij heeft zijn kleren gewoon weer klaar kunnen leggen voor de volgende wedstrijd.’

FC Medemblik – Con Zelo 0-4
Een week na de gewonnen wedstrijd bij Geel Zwart’30 ging Con Zelo op bezoek bij FC Medemblik ging gestaag door met de sterke reeks. Ditmaal won het met 0-4. ‘We kwamen de eerste tien minuten goed door. Het is dat Medemblik het doelpunt niet maakt’, zei Bas IJsselstijn na afloop.

In het eerste bedrijf opende de ploeg uit Waarland via Niels Leegwater de score. De topscoorder had het na rust op zijn heupen en nam ook de andere drie doelpunten voor zijn rekening. ‘We doen het als collectief fantastisch.’