REGIO – In de Tweede Klasse A heeft ZAP opnieuw een overwinning weten te boeken. Ditmaal wist het FC Den Helder te verslaan en zo weer drie punten toe te voegen aan het totaal. Een klasse lager boekte VIOS W een overwinning op Winkel en wist Kleine Sluis te winnen van Hollandia T.

FC Den Helder – ZAP 1-3
Op bezoek bij FC Den Helder boekte ZAP een 1-3 zege. ‘Ik vond dat we beter waren dan FC Den Helder. Zij speelden veel op de lange bal, waar onze twee centrale verdedigers (Stijn Buik en Nick Molenaar) vrijwel alles wonnen’, zei Nick Broersen na afloop. In het eerste bedrijf opende Stijn Buik de score, maar wist David Albert uit een vrije trap de stand gelijk te trekken.

‘De tweede helft was duidelijk voor ZAP. ‘We waren beter qua spel en organisatie’, vervolgde Broersen. Door een schitterende vrije trap van Twan Groot kwam de ploeg uit Breezand opnieuw op voorsprong. De 1-3 viel door super voorbereiding van Marvin La Croes die hem klaar legde voor Freek Vrenegoor. ‘Het was een dikverdiende overwinning.’

Tegen FC Den Helder boekte ZAP de vierde zege in vijf wedstrijden. Het levert de ploeg een knappe vierde plaats op.

VIOS W – Winkel 3-1
In de Derde Klasse A boekte VIOS W een 3-1 overwinning op Winkel. ‘In de eerste helft hadden we veel balbezit en waren we wel beter’, zei Maarten Blankendaal na afloop. De bezoekers kregen een grote kans. Op aangeven van Wietse de Vries opende Blankendaal vlak na rust de score. ‘Vervolgens waren we het twintig minuten helemaal kwijt en kwam Winkel op 1-1. Daarna pakte we het weer goed op en liepen we uit tot 3-1 met nog kansen op 4-1.’

‘We hebben een goede teamprestatie neergezet alleen we zijn vergeten om onszelf te belonen. Door te makkelijk de tegengoals weg te geven na de 1-1 via (wéér) Rick Fijnheer hebben we helaas geen punten aan de wedstrijd overgehouden’, zei Martijn Gootjes na afloop. ‘Vlak voor en ook na de 1-1 hadden we verdiend om op voorsprong te komen. Helaas, het mocht niet zo zijn. Volgende week dan maar revancheren.’

Kleine Sluis – Hollandia T 2-1
Tegen Hollandia T kende Kleine Sluis een vliegende start. ‘Het is de snelste goal die ik ooit bij Kleine Sluis heb gezien’, zei Remy Zoer over de 1-0, die na anderhalve minuut viel via Jord van de Pol. Nog geen vijf minuten later bracht Geert Weel de stand op 2-0. ‘Ik ben hartstikke blij. We speelden een hele goede eerste helft. Na rust vergaten we te voetballen. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was heel groot.’

Hollandia T deed vijf minuten voor tijd iets terug. Het was Thomas Driesse die de 2-1 maakte. Ronald de Rooij: ‘We zijn niet scherp begonnen aan de wedstrijd. Vooral in de tweede helft hebben we goed gevoetbald en aardig wat kansen gecreëerd. Een gelijkspel was zeker terecht geweest.’