T VELD – In de eerste speelronde van het handbalseizoen speelde JuRo Unirek/VZV op bezoek bij VOC drie kwartier sterk, maar was het in het laatste kwartier ondermaats en werd er ruim verloren. Afgelopen vrijdagavond liet de ploeg van trainer/coach Rolf Schulte maar weer eens zien in de tussentijd grote stappen te hebben gemaakt, 25-25.

Met VOC trof JuRo Unirek/VZV een ploeg die in de eerste negen competitiewedstrijd geen punt verspeelde. Voor de ploeg uit ‘t Veld was het een mooie kans om opnieuw te laten zien tot waar het in staat is. En dat is veel. In de slotfase was de ploeg immers dicht bij een overwinning. Het onderschepte de bal en werd er een speelster in de break ondersteboven gelopen. Volgens de scheidsrechters was de zoemer al gegaan waardoor de overtreding onbestraft bleef. ‘Dan baal je nog even dat je geen twee punten pakt, maar nu heb ik zoiets van wauw. Nu moet iedereen in de gaten hebben dat we op de goede weg zijn in ‘t Veld en we er aan komen’, zei een opgetogen Rolf Schulte na afloop.

Wakker
Over de beginfase was Schulte minder tevreden. ‘In de eerste paar minuten begonnen we echt te slap en kwamen we heel snel met 0-3 achter. Toen hebben we snel gewisseld, werden we wakker, agressiever in de dekking en kwamen we weer een beetje in de buurt’, vervolgde de oefenmeester. ‘Vlak voor rust maakten zij weer twee doelpunten omdat we nét even niet scherp genoeg zijn. Even te langzaam met terug verdedigen.’ Hierdoor keek VZV halverwege alsnog tegen een achterstand van drie punten aan, 12-15.

Een achterstand die na rust werd weggepoetst. ‘Toen begonnen wij heel goed en hadden zij dat ze te gemakkelijk uit de kleedkamer kwamen. Vanaf 15-15 werd het een geweldige wedstrijd.’ Met als eindstand 25-25. Het leverde VZV een punt op wat de ploeg toekwam. ‘Dit was echt geen cadeautje. We hebben echt verdient een punt gepakt. We verdienden het op vechtlust en de dekking die na rust echt goed stond. En dat we ons niet gek lieten maken op de momenten dat het bij hen even liep.’

En zo pakte VZV opnieuw punten tegen een top vijf ploeg. Eerder won het al van Dalfsen en V&L. In het rijtje met topprestaties kwam afgelopen vrijdagavond een punt tegen VOC bij. ‘Er was nog niemand die tegen VOC een punt heeft gepakt, dus dit is een heel fijn gevoel om oud en nieuw te vieren’, aldus Schulte. ‘Dit is maar weer eens een bewijs dat het niet eenmalig is dat wij een mooie wedstrijd hebben gespeeld. Het begint echt steeds meer vorm te krijgen.’

JuRo Unirek/VZV – VOC 25-25
Doelpunten VZV: Maud Kruijer (5), Esma Staal (4), Lisanne Kolken (4), Djazzmin Trabelsi (3), Lotte Prak (3), Roos de Vries (2), Anniek Jansen (2), Lisa Vlug en Florance Kos.