Wognum JuRo Unirek/VZV is er in geslaagd om de sterke reeks van de afgelopen weken door te trekken. Op bezoek bij Westfriesland/SEW boekte de handbalploeg uit ‘t Veld de vierde zege in vijf wedstrijden, 21-23.

Nadat het seizoen werd begonnen met nederlagen tegen VOC en V&L pakte JuRo Unirek/VZV in de afgelopen duels punten. Zo werd er gewonnen van Foreholte en Borhave en Dalfsen. Afgelopen zaterdagavond voegde het daar de vierde competitiezege aan toe.

Niet zoals gehoopt
Ditmaal won het de derby van Westfriesland/SEW. De manier waarop ging echter niet zoals vooraf gehoopt. ‘Maar het uiteindelijke resultaat was wel wat we gehoopt hadden. We hebben nu flink wat uitwedstrijden gehad en dit is ook altijd een lastige’, zei Amber Zomerdijk. ‘In de eerste helft hebben we ons niveau niet gehaald en hielden we ons niet aan de gemaakte afspraken.’

Het zorgde ervoor dat SEW in hun spel werd gelaten en kon uitlopen naar een voorsprong. In de laatste minuten voor rust slaagde VZV er in om de schade te beperken tot drie punten, 13-10. ‘In de eerste minuut na rust trokken we het door tot 13-12. En daarna was het een op en neer gaan. Uiteindelijk trekken we de wedstrijd in de laatste minuten onze kant op’, vervolgde de keepster.

De overwinning in Wognum zorgde voor ontlading. Zomerdijk: ‘Iedereen was zo opgelucht dat we geen punten hadden verloren. Dit zijn de wedstrijden dat punten dubbel tellen en dan is het erg fijn als je de winnaar bent na afloop. We waren tevens blij dat het publiek in de tweede helft achter ons kwam staan en ons erdoorheen heeft geholpen.’

Na zeven wedstrijden bezet VZV met acht punten de vijfde positie. Er wachten nog vier duels voor de winterstop. Daarin treft het de gehele top vier.