BEEK ZAP beleefde afgelopen zaterdagavond een teleurstellende avond. Voor rust speelde de ploeg erg goed, maar in het tweede bedrijf verliep het een stuk minder succesvol. In het Limburgse Beek leed de Polderse formatie een nederlaag, 24-19.

‘Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was het heel goed. Na rust zakte het als een kaartenhuis in elkaar’, zei Arthur Langedijk na afloop. ‘We missen met Kim Molenaar veel schotkracht. Waarschijnlijk keert ze tegen Gemini thuis terug.’

Zonder Kim Molenaar begon ZAP in het zuiden tegen BFC. Voor rust stond Tessa Oele goed te keepen en stond de dekking goed te werken. ‘We hadden het onder controle. Zij scoorden maar acht keer, maar wij scoorden maar elf keer’, vervolgde Langedijk. Er werden teveel kansen gemist, al ging de ploeg uit Breezand wel met een voorsprong rusten.

Na rust werden er door ZAP drie penalty’s gemist. Wel kwam het op een 8-12 voorsprong. Toen BFC scoorde werd er door de gasten een kans gemist. ‘Zij kwamen toen op twee punten en daarna stond het opeens 13-13. De dekking stond na rust stuk minder.’

In die tweede helft wist BFC zestien keer te scoren. ‘Het leek alsof de glans weg was. We hadden veel te weinig schotkracht in tweede lijn. We speelden een goede eerste helft, na rust was het slecht.’