BEVERWIJK/WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdagavond kwamen zowel de Dames als de Heren van volleybalvereniging Dinto in actie. Voor de een werd het een heerlijke avond, voor de ander het tegenovergestelde.

VV JONAS – Dinto 1-3
In Beverwijk beleefde de dames van Dinto een heerlijke avond. ,,Het was een prachtige wedstrijd met lange rally’s” zei Ingrid Poel na afloop. De eerste set was echter voor Jonas (25-11). ,,Toen werden wij weg geserveerd. Passend bij ons ondermaats en onze serve te makkelijk waardoor zij snel tempo kon spelen” vervolgt de coach.

De ploeg uit Warmenhuizen herstelde zich hierna wel. ,,In de tweede set stonden we 18-12 achter door zeer goede passing en verdediging van Pernilla Boersen. Via een aanval van Renske (Meijer, red.) kwamen we punt voor punt dichterbij. Cruciaal in deze set was de service reeks en een prachtige verdedigende bal in de slotfase van deze set van invalster Denise Goemans” aldus Poel.

In de derde set ging ging het gelijk op. ,,Wij wisten door een prachtige aanval en een ‘kill-blok’ te winnen” zag de coach. In de vierde en laatste zet voerde Dinto de druk op, en zat Jonas, waar drie oud Dinto speelsters spelen, er conditioneel doorheen. ,,Er is keihard geknokt. De meiden waren super blij” besluit Poel.

VVW – Dinto 3-2
Waar de dames wisten te winnen, liepen de heren tegen een nederlaag aan. ,,De eerste twee sets waren van onze kant dramatisch” vertelde Sander van den Berg na afloop. ,,Met name in de passing en de service”. Na de tweede set stond Dinto op een 2-0 achterstand.

In de derde en vierde zet knokten de heren zich echter goed terug tegen VVW. ,,Deze waren goed qua servicedruk waardoor we veel makkelijke ballen kregen en aanvallend simpel scoorden” vervolgt Van den Berg.

In de vijfde set ging het echter toch mis voor de Warmenhuizers. ,,We begonnen weer slecht waardoor we de hele set achter de feiten aanliepen” baalde de speler. ,,Al met al een slecht gevoel over deze wedstrijd.Het was een matige tegenstander en we hadden minimaal met 3-1 moeten winnen”.