REGIO – In de Vierde Klasse A boekte Con Zelo een nipte zege tegen Dirkshorn. Ook Geel Zwart’30 wist de punten in eigen huis te houden. VV Schagen deelde de punten met DWOW.

Geel Zwart’30 – DWB 3-1
‘Het was een zwaarbevochten zege, maar wel een terechte uitslag’, zei Marco Kuut na afloop. In eigen huis won Geel Zwart’30 met 3-1 van DWB. ‘In de eerste helft hebben wij geen kans weggegeven, alleen veel ruimte waardoor we niet in ons spel konden komen. DWB zat er bovenop.’

Op aangeven van Sam Dekker was het Lex Tas die de 1-0 maakte. Na rust schoot DWB op de paal waarna de ploeg uit ‘t Zand de lat raakte. Via Joeri van Klink viel de 2-0, waarna de gasten opportunistisch gingen spelen en terug kwamen tot 2-1. Het was Hussam Ghozlam die de bevrijdende 3-1 maakte.

Con Zelo – Dirkshorn 2-1
In eigen huis boekte Con Zelo tegen Dirkshorn een nipte 2-1 zege. ‘We speelden tegen een ploeg die niet wilde voetballen, een blauwe muur’, zei Bas IJsselstijn na afloop. Het was Lars Nierop die met een afstandsschot voor de 0-1 zorgde. ‘Wij herstelden ons daarna goed.’ Sander Houtenbos maakte gelijk.

In het tweede bedrijf speelde Dirkshorn veel de lange bal. Het was Lex Hellinga die met een vrije trap en een kopbal op de lat dichtbij een treffer was. Namens de thuisploeg kregen onder meer Niels Leegwater en Pieter de Graaf (paal) kansen, maar wisten deze niet te benutten.

In de negentigste minuut profiteerde Con Zelo van onoplettendheid bij de gasten en kwam via Geert de Graaf op 2-1. ‘Het was een moeizame wedstrijd waarin wij hard hebben gewerkt, maar helaas werd dat niet beloond. Con Zelo is een ploeg waar wij niet van hoeven te verliezen’, zei Björn Ruis na afloop.

DWOW – VV Schagen 3-3
Al vroeg in de wedstrijd opende DWOW via een rake penalty de score. Vrij snel daarna schoot Rik Schoen de bal vanaf ongeveer twintig meter in de linkerhoek’, zei Mike Julsing.

Het was Julsing die een actie maakte en op doel schoot, waarna Schoen uit de rebound door de benen van de keeper schoot. Na rust schoot Julsing na een dribbel richting het doel hard in de rechterhoek binnen. ‘Daarna zakten we wel een beetje in en lieten we hun een beetje komen. Daarna maakten ze snel de 2-3 en in de laatste minuut scoorden ze de 3-3.’