SCHAGEN - De Archeologie komt naar Schagen! Alles wat je altijd wilde weten over de archeologie, erfgoed en cultuurhistorie van Schagen en omgeving is op zaterdag 18 juni te zien. Dan houdt Archeologie West-Friesland samen met ons als gemeente Schagen en vele partners een archeologie-dag in de kerk aan de Markt. De dag vindt plaats van 10:00-16:30 uur in de Protestantse kerk.

Op de Archeologiedag is veel meer te zien en te doen. Gedurende de dag worden diverse presentaties gegeven, onder meer over het verhaal van het kasteel van Schagen en onderwaterarcheologie. Tevens is een erfgoedmarkt aanwezig, waarbij diverse partijen zich presenteren op het gebied van erfgoed, archeologie en geschiedenis. Denk hierbij aan de Vrienden van de Hondsbossche, het Huis van Hilde uit Castricum, Portable Antiquities of the Netherlands, Boerderijenstichting, Zijpermuseum, en Mooi Noord-Holland. Vanuit Archeologie West-Friesland worden de specialisaties botanisch onderzoek, leeronderzoek en metaaldeterminatie getoond. Er is een stand met het boek ‘Invasie 1799’ over de Russisch/Britse inval in Noord-Holland, met diverse vondsten en folders. Het publiek kan van gedachten wisselen met de onderzoekers. Naast de kerk wordt een re-enactment van een kampement uitgevoerd van de Bataafsche Gewapende Burgermacht uit 1799.

Dit weekend zullen er ook nieuwe folders van Archeologie West-Friesland worden gepubliceerd. Waaronder de folder over de archeologische opgraving op Markt 22.

Voor de kinderen zijner archeologische spellen en is er mogelijkheid tot het kleien van prehistorische potjes

Buiten op het terras bij de kerk ligt een mooie luchtfoto van Schagen.

Toegang: gratis, iedereen is welkom! Meer informatie staat op de website Archeologie West-Friesland.