TUITJEHORN - Op maandag 31 januari heeft wethouder Sigge van der Veek het officiële startschot gegeven voor de opening van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Tuitjenhorn. Bij dit informatiepunt kunnen mensen wekelijks terecht met vragen over allerlei digitale overheidszaken. Naast het informatiepunt in de bibliotheek van Tuitjenhorn gaat komende week ook het informatiepunt in de bibliotheek Schagen van start.

Digitale overheidszaken regelen

Iets regelen met de overheid gebeurt steeds meer op de computer via het internet. Bijvoorbeeld het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van het rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is fijn als iemand hierbij kan helpen. Daarom hebben Wonen Plus Welzijn en KopGroep Bibliotheken in de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn een Informatiepunt Digitale Overheid geopend. Vanaf nu kan iedereen daar wekelijks terecht met vragen over de digitale overheid.

Openingstijden

Het informatiepunt in de bibliotheek van Tuitjenhorn is open op maandag van 14.30 uur tot 16.30 uur en in de bibliotheek van Schagen is het open op donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Iedereen is zonder afspraak welkom. Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig en de hulp is gratis. Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl