SCHAGEN - Woensdag 30 maart deed wethouder mee aan de Schager wijkenlopen. Dat wil zeggen: ze gaf mede de start aan de 10e editie. De wethouder van cultuur en sport is heel blij dat dit evenement na twee jaar pauze weer mogelijk is.


De Schager wijkenlopen is een sportief loopevenement, ook voor de recreant. Twee jaar lang kon dit evenement niet doorgaan wegens de coronapandemie. Nu is het weer mogelijk om op vijf donderdagavonden in mei en juni mee te doen aan deze recreatieloop. Wethouder Kruit: “Er kan ook gewandeld worden. Of, wat nieuw is, een rondje meedoen van 2,5 km met de rollator. Kortom: Het is voor jong en ouder en dus voor iedereen. Dit past bij Schagen als inclusieve gemeente.”

Schagen is voor dit evenement in zes wijken verdeeld. Het begint op 12 mei bij Groeneweg. Dan op 19 mei in wijk Hoep N/Z. Op 26 mei is de loop door het centrum van stad Schagen, op 9 juni in Waldervaart, 16 juni Nes Noord en tenslotte op 30 juni in Muggenburg. “Het doel van deze wijkenlopen is om de saamhorigheid in de wijk te vergroten en daarnaast is het gezond om lekker te bewegen”, zegt wethouder Kruit.

De organisatie is een samenwerking van TAS ’82, Team Sportservice en De Omring. Zij zien samen met de wethouder graag een flinke deelname van scholieren van de basisscholen. De school die over alle avonden de meeste leerlingen kan laten meedoen, ontvangt een prijs van Team Sportservice. De kinderen die vier podiumplaatsen behalen, ontvangen een gratis lidmaatschap bij TAS’82. Wethouder Kruit: “Het is dankzij vrijwilligers dat dit evenement weer kan. Van het Regius college hebben zich bovendien vijf stagiairs aangemeld die een handje komen helpen, naast de verkeersregelaars. Het is mooi dat dit in Schagen zo geregeld wordt.”