PETTEN - Vanaf dinsdag 4 juni verbreedt aannemer Strukton de Spreeuwendijk tussen de Jan van Gentstraat en de Ir. Van der Banstraat. Aan de zuidkant van de rijbaan brengen zij grasbetontegels aan. Hierdoor kunnen bredere voertuigen zoals vrachtwagens, campers en auto’s met caravan elkaar beter passeren. Vanwege de 30 km/h snelheidsbeperking op de Spreeuwendijk kiezen wij bewust om grasbetontegels aan te brengen en geen extra strook asfalt.


Werkzaamheden

De aannemer werkt van zijstraat tot zijstraat. Tijdens de werkzaamheden zetten zij een halve rijbaan af om veilig te kunnen werken. Een gehele afsluiting en omleiding is daarom niet nodig. De werkzaamheden duren naar verwachting maximaal 3 weken.

Door de verbreding van de weg met 60 cm halen wij de rozenbottelstruikjes en een deel van het achterliggende voetpad weg.

Het voetpad dat overblijft wordt aan weerszijde van de tankvallen met elkaar verbonden. Dit pad wordt uitgevoerd in dezelfde halfverharding als het bestaande pad langs de Jan van Gentstraat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Stefan Huits van afdeling Openbaar Gebied, via het algemene nummer: (0224) 210 400.