WARMEHUIZEN - Vrijdag 12 november, vanaf 19.00 uur tot zondag 14 november 10.00 uur, renoveert de gemeente de rotonde Kanaalweg/Debbemeerweg in Warmenhuizen. Dit is noodzakelijk wegens de slechte kwaliteit van het huidige wegdek.

De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt in één aansluitende werkgang. De medewerkers van de firma Strukton werken in de nacht door om alle werkzaamheden op tijd te realiseren en daarmee de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het industrieterrein blijft via een omleiding bereikbaar tijdens de werkzaamheden. De omleiding geldt voor zowel ondernemers, inwoners en bezoekers. Door de werkzaamheden en de omleidingen moet men rekening houden met extra reistijd.

Rotonde
In het bestaande asfalt van de rotonde zijn behoorlijk wat gaten gevallen. Dat komt de veiligheid niet ten goede. We vinden het verstandig om de renovatie nu uit te voeren, om schade aan het asfalt verder te beperken. Naast het renoveren van het asfalt, komen er ook nieuwe rotondeblokken en wordt de achterliggende verharding recht gelegd. Op deze manier is de rotonde na de werkzaamheden weer toekomstbestendig en klaar voor het vele vrachtverkeer dat hier gebruikt van maakt.

Mocht de weervoorspelling in aanloop van het werk zeer slecht zijn, dan wordt het werk uitgesteld.