NIEUWE NIEDORP - Op zondag 17 juni organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in en rondom Nieuwe Niedorp. Vertrek is vanuit de Kloosterkerk Paadje 24 in Nieuwe Niedorp om 11.30 uur. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema het Zonnelied van de Franciscaanse Beweging centraal. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 14 kilometer gelopen.

De wandeltocht van 14 kilometer gaat door polder, langs vaart en sloot, over dijkjes, bruggetjes en hekjes. Onderweg wandelen we door Oude Niedorp en de buurtschappen Verlaat en Terdiek. De drie elementen uit het Zonnelied van Franciscus komen hier in het oude West-Friese land samen. Broeder wind, zuster water en zuster onze moeder aarde die ons draagt en ons voedt. Naast kaas en melk zijn aardappelen, witte en rode kool de belangrijkste producten uit deze regio.

In 2018 staat het Zonnelied centraal bij de Franciscaanse Beweging, ook wel het Loflied op de Schepselen genoemd. Franciscus schreef het lied aan het eind van zijn leven toen hij ernstig ziek was. Niet geheel opvallend is dat hij niet alleen de mooie aspecten van de schepping bezingt, maar ook aan ziekte en dood een plaats geeft. Een mooi thema om je al wandelend op te bezinnen. Dat doet de Franciscaanse Beweging altijd in groepjes van 6 tot 8 deelnemers, onder leiding van iemand van de Franciscaanse Beweging.

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Uit veel wandelingen zijn blijvende vriendschappen ontstaan.

Datum en tijd: zondag 17 juni, 11.30-17.00 uur (viering om 10.00 uur)
Startlocatie: Kloosterkerk (voormalig Clarissen klooster) Paadje 24, 1733 NE Nieuwe Niedorp
Kosten, ter plekke te voldoen: € 5,- (voor FB-leden € 3,50). Lunchpakket graag zelf meenemen.
Aanmelding en meer informatie: via de e-mail: info@franciscaansebeweging.nl of telefonisch: 073- 6131340.