SINT MAARTENSZEE- Vleermuizen spreken altijd tot de verbeelding. Het zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen en overdag zie je ze eigenlijk nooit. Op zaterdag 7 september om 20.30 uur organiseert Landschap Noord-Holland een avondexcursie in het Wildrijk en kan je mee op zoek naar deze bijzondere dieren.

Het wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam. Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes.

De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied. Met een zogenaamde batdetector en een lamp om de vleermuizen te kunnen laten zien, neemt de gids je tijdens deze excursie in het schemerdonker mee het bos in. Met de batdetector is het mogelijk het geluid dat vleermuizen uitzenden tijdens de jacht op prooidieren hoorbaar te maken. Omdat iedere soort een eigen geluid heeft kun je erachter komen welke soorten hier rondvliegen.
Deze excursie is ook erg leuk voor kinderen! Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plekje.

Wanneer: 7 september 2019 van 20.30 tot 22.00 uur
Vertrekpunt: Werkschuur Landschap Noord-Holland in het Wildrijk. Ingang Wildrijk, tegenover het parkeerterrein aan de Zeeweg, Sint Maartenszee.

Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers betalen € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.
Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl