SCHAGEN - WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van maandag 4 juli tot en met donderdag 7 juli 2022 werkzaamheden uit aan de Burgervlotbrug in de gemeente Schagen. In verband met de slechte staat van de slijtlaag van het brugdek moet deze zo spoedig mogelijk vervangen worden. Dit betekent dat in deze periode de Burgervlotbrug afgesloten is voor al het verkeer.

Planning en omleidingsroute gemotoriseerd verkeer

WaakSaam werkt van maandag 4 juli om 9.30 uur tot uiterlijk donderdag 7 juli om 22.00 uur. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug.
Omdat WaakSaam afhankelijk is van de weersomstandigheden hebben ze ook een reserveperiode ingepland van maandag 11 juli om 9.30 uur tot uiterlijk donderdag 14 juli om 22.00 uur. Ze hopen en verwachten deze reserveperiode niet nodig te hebben.

Veerpont voor (brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van een veerpontje dat vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn:
Maandag tot en met donderdag van 6:00 uur tot 21:30 uur.

Hinder voor scheepvaart

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd. Tijdens de werkzaamheden moet de scheepvaart rekening houden met maximaal 30 minuten oponthoud.

Keuze voor periode

WaakSaam realiseert zich dat de keuze voor deze periode niet voor iedereen even gunstig is. Maar de slijtlaag moet in verband met de verkeersveiligheid nog dit jaar vervangen worden. En om de kwaliteit te kunnen garanderen heeft WaakSaam relatief hoge temperaturen nodig. Hierdoor kunnen ze helaas niet wachten tot het najaar. Net na de zomervakantie start deel twee van de werkzaamheden aan de Stolperbasculebrug, gevolgd door werkzaamheden aan de Kooybrug, vandaar dat ze deze werkzaamheden nog voor de zomervakantie af willen ronden om geen hinder ín de zomervakantie te veroorzaken.

Heeft u vragen over dit bericht?

Bel gratis met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer (0800) 02 00 600 of stuur een email naar servicepunt@noord-holland.nl.

WaakSaam

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van provinciale vaarwegen, wegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.