'T VELD - Zaterdag 12 januari 2019 krijgen twee inwoners van de gemeente Hollands Kroon een Koninklijke Onderscheiding. De inwoners ontvangen hun Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester J.R.A. Nawijn. De uitreiking vindt plaats om 22.00 uur in sporthal Het Zijveld, Rijdersstraat 112 in ’t Veld. Het late tijdstip van de uitreiking is vanwege de handbalwedstrijd JuRo Unirek/VZV 1 - Foreholte DS1 die om 20.45 uur in deze sporthal gespeeld wordt.

De volgende personen worden onderscheiden:
Mevrouw J.M. (Judith) van Dam (geboortedatum: 10 maart 1965)
, Lid in de Orde van Oranje Nassau, woonplaats Zijdewind. Mevrouw Van Dam was in 1989 de eerste vrouw uit de Kop van Noord-Holland die het nationale team haalde. Ze speelde in totaal 14 interlands. Mevrouw is sinds 1994 vrijwilliger bij VZV Handbal, waar zij bestuurslid en penningmeester is. Als penningmeester regelt zij de financiën: facturatie, betalingen doen, begroting maken. Als bestuurslid woont zij de vergaderingen bij en draait ze bestuursdiensten: aanwezig zijn bij wedstrijden, scheidsrechters ontvangen, etc. Ook is ze lange tijd coach van de jeugdteams geweest en zat ze in de organisatie van het Timmerdorp van de voormalig gemeente Niedorp en ze heeft lange tijd bij sportvereniging ’t Zijveld allerlei vrijwilligerswerk gedaan. 2017 was een belangrijk jaar, toen was zij betrokken bij de organisatie van de EFH Challenge Cup 3e Ronde (Europese competitie).

De heer J.J.A. (Joep) Hageman (geboortedatum: 20 december 1953), Lid in de Orde van Oranje Nassau, woonplaats ‘t Veld. Vanaf 1995 is de heer Hageman als vrijwilliger betrokken bij VZV Handbal als jeugdbestuurder, secretaris en vicevoorzitter en is ook jeugdscheidsrechter geweest. Daarnaast heeft hij ook jaren een van de jeugdteams gecoacht en was hij omroeper bij de dameswedstrijden. De heer Hageman is betrokken bij sport overleggen van het Handbalverbond met eredivisieclubs. In 2017 was hij betrokken bij de organisatie van de EFH Challenge Cup 3e Ronde (Europese competitie). De heer Hageman is al jaren bestuurslid en adviseur bij de Gehandicaptenvereniging Paardrijden De Vrije Teugel in Waarland, waar hij zijn kennis als fysiotherapeut gebruikt om anderen te adviseren.