SCHAGEN - Het parkeerterrein naast het gemeentehuis aan de Laan 19 gaat dicht. Er komt een hek omheen. Parkeren is hier dan niet meer mogelijk. De grond wordt opgeruimd en daarna bouwrijp gemaakt. Later dit jaar begint de bouw van een appartementencomplex. De afsluiting is gepland in de tweede week van april.

Het terrein waar nu ongeveer 26 auto’s kunnen parkeren, is in feite geen openbare parkeerplaats. Het is een privé terrein, dat dankzij een gebruiksovereenkomst met de gemeente tijdelijk gebruikt mocht worden als parkeerplaats. Die overeenkomst eindigt nu het terrein geschikt gemaakt moet worden voor de bouw van het appartementencomplex later dit jaar .

Vanaf medio april zullen de parkeerplaatsen worden verwijderd. Begin mei starten de werkzaamheden aan de grond. De verkoop van de toekomstige appartementen begint in april. De bouw van het appartementencomplex is gepland in de zomer, na de bouwvak. Er komen in totaal 25 appartementen met eigen parkeerplaatsen. Ook komen er acht openbare parkeerplaatsen, waaronder één voor minder validen.

Op het straks afgesloten terrein parkeren, op donderdag, ook verkopers van de markt. Zij kunnen uitwijken naar de parkeerplaats achter de winkels van Gedempte Gracht. Ook is voor hen een ontheffing mogelijk van de blauwe zone aan de Laan. Die moeten de marktverkopers dan wel aanvragen.

Voor bezoekers van centrum Schagen zijn er vier mogelijkheden om te parkeren: aan de Menisweg (en dan lopend via de tunnel onder N245 naar het centrum), aan de Julianalaan bij de scholen, op het dak van Makado winkelcentrum en nabij het gemeentehuis achter de Gedempte Gracht of achter de kerk.